Deniz Üzerine Dolgu ile 2. Havalimanı

Rize-Artvin Havalimanı projesi için denize 85 milyon ton dolgu olacak. Senede 3 milyon yolcuyu taşıyacak havalimanının bitiş tarihi 2022.

rize-havalimani-projesi

 Dolgu yöntemi ile deniz üzerine yapılacak Türkiye'de ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı olacak. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, dolgu yöntemi ile deniz üzerine yapılacak Türkiye'nin ikinci projesi Rize-Artvin Havalimanı için tekliflerin alındığını duyurarak, 'Türkiye'nin büyük yatırımlarından bir tanesi olacak bu projenin altyapı ihalesini kazanan firmayı 10-15 gün içinde duyuracağız.' diye konuştu.

PROJE BİTİMİ 2022
 Nisana kadar proje temelini atmayı düşündüklerini söyleyen Ahmet Arslan, senede 3 milyon kişiye hizmet sunabilecek biçimde tasarlanan havalimanının 2022 yılına kadar tamamlanacağını duyurdu.
Bakan Ahmet Arslan, AA muhabirine yaptığı röportajda, Rize-Artvin Havalimanı projesine mali tekliflerin olduğunu belirterek, yapılacak havalimanının altyapı inşaatı için yeterlilik alan 5 firmanın ihaleye katıldığını söyledi.
havalimani-projeleri
DÜNYADA SIRALAMASINDA 4. TÜRKİYE'DE 2.
Rize'ye 34km, Trabzon'a 105km, Artvin'e de 75km mesafede Yeşilköy ile Pazar sahili civarına yapılacak Rize-Artvin Havalimanı'nın dünya da dördüncü, Türkiye'de ise Ordu-Giresun Havalimanı'nından sonra ikinci dolgu havalimanı olacağına söyleyen Bakan Arslan, 'İhalede yeterlilik alan 5 firmadan 4 tanesi teklifte bulundu. En az teklif, Cengiz İnşaat-AGA Enerji Ortaklığı tarafından sunuldu. Bu mali tekliflerin değerlendirilmesinden sonra ihaleyi kazanan firma duyurulacak.' dedi. Bakan Arslan, Türkiye'nin büyük yatırımlarından birisi olacak bu projenin altyapı ihalesini kimin kazandığını 10-15 gün içerisinde açıklayacaklarını söyledi, 'Hemen sonrasında da kazanan firma ile sözleşmeyi imzalamayı ve nisana kadar projenin temelini atmayı hedefliyoruz.' diye konuştu.
'BÖLGE HALKININ ÖZLEMİNİ GİDERECEĞİZ'
Bakan Ahmet Arslan, Bu Havalimanı Projesi'nin, senelerden beri bölgenin hep gündeminde olduğunu ve dört gözle beklendiğini söyleyerek, havalimanı projesinin 2022 senesine kadar bitirilerek bölgenin özlemini gidereceklerini duyurdu. Karadeniz'in dalgalarından korunabilmesi için özel bir çalışma yapılacağını söyleyen Bakan Arslan, 85 milyon tonun üstünde denize taş dolgu olacağını ve bu yüzden projenin meşakkatli olduğunun altını çizdi. Bakan Arslan, altyapı çalışmaları sürerken üstyapı inşaatına da başlanmasını planladıklarını söyleyerek, 'Bu konuda şimdiden terminal binası ve  üstyapı tesislerinin projeleri için ihale hazırlık çalışmalarına başlanmıştır. Neredeyse 20bin m² kapalı alanı olacak terminal binası, 3 milyona yakın kişiye hizmet sunabilecek biçimde tasarlandı. Konumuz insan ve insana hizmet olduğunda bizim önümüzde hiçbir şey duramaz.' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder