Apple iPhone X fiyatı ve maliyeti ne kadar? Çıkış Tarihi

Apple firması son teknoloji ile tasarladığı yeni telefonu iPhone X'in fiyatını geçtiğimiz günlerde 999 dolar olarak belirlediğini duyurmuştu. İşçiliğin ucuz olduğu ve bu yüzden hemen hemen çoğu teknolojinin üretim yeri olarak bilinen Çin'de, sanayi konusunda bilgi sahibi olan kişiler, İphone x'in tek tek bütün bileşenlerinin fiyatlarını araştırarak İphone x'in Maliyet fiyatını araştırdı. Araştırma sonucunda ortaya konulan rapora bakıldığında, iPhone X'in toplam maliyeti 412.75 dolar. Yani İphone x Satış fiyatı ile maliyeti arasında %60 bir fark bulunuyor.

Yeni iPhone X'in en pahalı parçası ekranı


Bu parça 5.8" OLED panel. Üretici firması Samsung olan bu ekran panelinin tane fiyatı 80 dolar olarak biliniyor. Bu ekran telefonda bulunan diğer bütün donanımlardan daha pahalı. Toshiba firmasından alınan 256 GB olan depolama alanı 45$, yine Toshibanın ürettiği 3 GB RAM ise yalnızca 24 dolara İphone firmasına geliyor.

iPhone'un yeni modellerinde kullanılmaya başlanılan hem yetenekli hemde güçlü A11 Bionic yonga setinin geliş fiyatı ise 26$. Üç boyut sensörlerinin fiyatı ise 25 dolar olarak biliniyor.

Apple firmasının satış fiyatını bu kadar yüksek tutmasının sebebi ise bu fiyatın içerisinde imalat, Ar-Ge ve lojistik yer almaktadır.

Apple İphone X Çıkış Tarihi


Yeni iPhone X piyasaya çıkış tarihi 3 Kasım ve ön sipariş tarihi 27 Ekim olarak biliniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder