iPhone cihazlarda Ahize Sesi Sorunu Nasıl Düzeltilir

Genelde iPhone cihazlarında başımıza gelen konuşma yani ahize sesinde azalma sorununu yaşıyoruz. Kullanıcıların bazıları çok kötü adeta patlakmış gibi gelen ses yüzünden bazıları ise çok az gelen sesten şikayet ediyor. 
 iPhone kullanıcılarının çoğu, konuşurken ahize sesinin az ve patlakmış gibi gelmesi sorunuyla karşı karşıya. Bunun nedeni donanımsal veya cihazın ahize sesi ayarlarıdır.
Aşağıdaki sıraladığımız çözüm yolları ahize sesi az sorununuzu düzeltecektir.
  • İlk olarak Türk mantığı ile başlayalım :) . telefonunuzu kapatıp açın ve sesi seviyesini tekrar kontrol edin.
  • Telefonunuzu yeni aldıysanız hoparlörün üzerinde hoparlörü korumak için yapıştırılan jelatini kaldırdınız mı?
  • iPhone cihazlarda Ayarlar-Genel-Erişebilirlik kısmında bulunan Telefon Gürültüsünü Gider özelliğinin işaretini pasif duruma getirin. Bunu yapar yapmaz sesin arttığını anlayabilirsiniz.
  • Ayarlara girin ve Genel - Erişilebilirlik - İşitme Cihazları - İşitme cihazı özelliğini aktif yapın. Bunuda yaparsanız artık sorununuz ortadan kalkacaktır.
  • Cihaza farklı bir ekran koruyucu ya da widget yüklenmişse bunu cihazdan kaldırın.
  • Eğer söylediklerimizi harfiyen yaptınız ve hala İphone ses az sorununuz düzelmedi ise hoparlörün içerisi toz dolmuş olabilir. Kulak temizlik çubuğu alın üzerine alkol veya kolonya damlatın sonra hoparlör üzerini bu çubuk yardımııyla temizleyin. Genelde bu saydığımız yöntemler kullanılarak iphone ses sorunu ortadan kalkmıştır.

Hâlâ bu yöntemler işinize yaramadıysa yetkili bir servise iphone cihazınızı göstermenizi tavsiye ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder