Asya ile Avrupa Denizin Altından Bu Seferde Yayalar İçin Birleşecek

Üsküdar-Kabataş Yaya Tüneli Projesi iki kıtayı bağlayacak ve yürüyerek geçilebilecek, sondaj çalışmaları gerçekleştiriliyor.
İstanbul-bogazi-kus-bakisi

Avrupa ve Asya kıtaları arasına yaya yolu yapılacak olan İstanbul'un yeni gözde projesi 'Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli' sondajı başladı. Proje bitme tarihi 2019 senesi olarak hedeflenen tünel hizmete sunulduğunda, Marmaray'ı kullanarak Üsküdar'a gelen yolcular, denizin altına yapılacak bu tüne ile yürüme bandını kullanarak karşıya Kabataş metrosuna gidebilecek.
'USTALIĞIN EN BÜYÜK ESERLERİNDEN BİR TANESİ'
Avrupa ile Asya yakasını boğazın altından birleştirecek 'Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi' için yapım aşamalarına başlandı. İBB (İstanbul Büyükşehir Belediye) Başkanı Kadir Topbaş'ın 'Ustalığın en büyük eserlerinden bir tanesi' olarak nitelendirdiği, Kabataş ile Üsküdar'ı denizin altından tünel ile birleştirecek projenin sondaj ihalesi yapıldı. Yapım aşamaları başlayan tünel için Kabataş açıklarına gelen sondaj gemisinin çalışmaları başladı.
'BOĞAZIN 20m ALTINDA'
İki kıtayı bağlayan denizin altı tüneli yayalar için yapılıyor Üsküdar-Kabataş arasındaki yapılacak olan tünel, 2 km olarak tasarlandı. Boğazın 20m altına yapılacak iki katlı tünelin al katı elektrikli araçlar için tasarlanmış olup üst katını ise bisikletliler ve yayalar için yapılacak.
istanbul-yaya-tuneli-projesi
'MARMARAYDAN ÜSKÜDAR'A İNEN YOLCULAR YÜRÜME BANDINI KULLANARAK KARŞIYA GEÇEBİLECEK
Proje bitme tarihi 2019 olarak düşünülen tünel hizmete başladığında, Marmaray'dan Üsküdar'da inenler, boğazın altından yapılan yürüme bandını kullanarak kolayca karşıdaki Kabataş metrosuna gidebilecek.
Bu müthiş proje Asya ile Avrupa yakasını bu sefer de yaya tünel geçidi ile bir defa daha birbirine bağlayacak.
İBB Meclisi'ne 2015 senesi Faaliyet Raporunu takdim eden Başkan Kadir Topbaş, 'ustalık dönemim' diye nitelendirdiği başkanlığının 3. dönem projelerini de belirtmişti. Kadir Topbaş, Kabataş ve Üsküdar'ın İstanbul için ciddi düğüm noktaları olduğunun altını çizmiş, Boğazı'ın altından bu önemli iki bölgeyi tüp yaya tüneli projesi ile birbirine bağlayacağını söylemişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder