Davos'un Yeni Güvenlik Silahı Drone Savar

İsviçrenin dünyaca ünlü kasabası Davos'ta güvenlik için bu sene 8 milyon Euro ayrıldı. Jammer benzeri Davos'un Yeni Güvenlik Silahı Drone Savar elektronik dalgalar kullanarak, şüpheli droneları durdurabiliyor.
davos-soldier-security-drone

Dünyaca ünlü kasabada her sene yapılan Dünya Ekonomik Forum toplantılarını düşünerek İsviçre bu sene ciddi güvenlik önlemleri almak için 8 milyon Euro ayırdı. Jammer benzeri Davos'un yeni güvenlik silahı, elektronik dalgaları kullanarak şüpheli droneları durdurabiliyor. Bu yeni güvenlik cihazı Anti drone'ların 2km mesafesi bulunuyor.
(WEF) Dünya Ekonomik Forumu'nun Davos zirvesi, iş dünyasının önde gelenleri ve 3 bin siyasetçi ile 100'den fazla ülkeden katılımlar ile önceki gün başlamıştı. Bugün bitecek olan zirvede 400'e yakın oturumda farklı konular tartışıldı. Ülkemizi ise Davos'da Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek ile Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci temsil etti.
DAVOS'UN GÜVENLİĞİ İÇİN 8 MİLYON EURO AYRILDI
İsviçre'nin gözde şehri Davos'ta alınan güvenlik önlemleri ister istemez dikkatleri üzerine çekti. Yalnızca güvenliğe 8 milyon euroluk gibi ciddi bir para ayrıldı. Davos kasabasına güvenlik için ayrılan bu bahsettiğimiz bütçenin bir bölümünü federal hükümet, geri kalan kısımlarını ise WEF ve kanton hükümeti karşılamaktadır.
drone-avcisi-guvenlik-davos

BÖLGEYE GİREN HERKEİ POLİS KONTROL EDİYOR
Davos'u asker keskin nişancıları resmen çembere almışken, polis helikopterleri ise devamlı kasaba üzerinde geziyor. Etkinlik merkezi ve çoğu önemli otellerin çevreleri dikenli teller ile sarıldı. Davos'daki önemli yollar sadece diplomatik üstünlüğe sahip araçlara ayrıldı. Etkinlik katılımcılarının kaldığı otellere X-RAY aletleri koyularak otele giren çıkan herkes polisin kontrolünden geçmektedir.
ZİRVEDE DRONE'LARA KARŞI CİDDİ ÖNLEM
Dünya Ekonomik Forumunda drone'lara karşı Davos'un yeni güvenlik silahı drone savar kullanıldı. İsviçre askerleri anti drone yeni güvenlik silahlarıyla adeta kuş bile uçurtmadı. Jammer benzeri Davos'un yeni güvenlik silahı Drone savar elektronik dalgaları kullanan silah, şüpheli gördüğü droneları durdurabiliyor. Bu yeni silah Anti drone'lar 2km menzile sahip. Davos kasabası üzerinde hiç bir uçuşa izin verilmedi ve üstelik hava savunma birimlerine de sorgusuz vurma yetkisi verildiği duyuruldu.
WEF karşıtlarının Davos kasabasında eylemlerini engellemek için ise demir yolu ile Davos'a gitmek isteyen tüm yolcular Davos'dan bir kaç istasyon öncesinde güvenlik kontrolüne girdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder