Göktaşında 10 bin katrilyon dolar değerinde maden var

NASA, Güneş Sistemi'nde olan bir asteroidde keşfedilen değerli madenlerin, dünyadaki ekonomisinin 137 bin katı değerinde olduğunu duyurdu. Mars ve Jüpiter ortasındaki Asteroit Kuşağı'nda keşfedilen gök taşı 10 bin katrilyon dolar değerinde altın, demir ve nikel gibi madenleri içerisinde bulunduruyor. Dünya ekonomisinin toplam değeri yalnızca 73.7 trilyon dolar olduğunu söyleyen bilim adamları, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)'nın dünya ekonomisinin çökmesine sebep olabileceğini belirtiyor.
en-degerli-goktasi
2023 YILINDA GİDİLEBİLECEK
200 km genişliği olan asteroide bir uzay aracı göndermeyi hedefleyen NASA hala buradaki kıymetli madenleri Dünya'ya nasıl taşıyacağına çözüm bulamıyor. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi bu keşfedilen asteroide gözlem için 2023 senesinde bir uzay aracı göndermeyi amaçlıyor. Uzay madenciliği bulunduğumuz yüzyılın en büyük işi olabilecek gibi. Keşfedilen asteroiddeki madenlerin şimdilik Dünya'ya taşınması fazla maliyetli. Fakat sürekli gelişen teknolojilerin sayesinde uzay yolculuğu maliyetinin azalması amaçlanıyor. Şimdiye kadar bir gök taşından Dünya'ya yalnızca bir defa cisim taşınabildi. Hayabusa uzay aracı(Japonya Uzay Ajansı), 2010 senesinde ''25143 Itokawa'' astreoidinden küçük bir parça tozu Dünya'ya getirebilmişti. Bilim adamları, taşımacılığı daha basit bir hale getirmek için asteroitleri solar-elektrik iyon motorları ile Dünya'ya yakın tutmayı amaçlıyor. Bu sayede gök taşlarının bir topluluk olarak yörüngede beraber toplanması ve bir anlamda ikinci bir Ay yapılması planlardan bir tanesi.
PEKİ ASTEROİT KUŞAĞI NEDİR?
Jüpiter ve Mars yörüngeleri ortasında kalan, asteroit yörüngelerinin en fazla bulunduğu Güneş Sistemidir. İlk olarak Güneş Sistemi'nin oluşumundan kalan asteroit ve tozlardan oluşmaktadır. Bu zamana kadar 600 bine yakın cüce gezegen ve asteroit bu alanda bulunmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder