The Last Guardian oyun inceleme PS4

The Last Guardian oyununu çok uzun süredir bekliyorduk. Bu kadar süre bekletmeye değdi mi? Her ne kadar kamera bakış açısı ve oyun kontrolleri birazcık problem olsa da, oyun beklemeye fazlasıyla değdi.Oyunu oynamaya devam ettikçe Trico ile resmen bir bağ kuruyorsunuz.
the-last-guardian

The Last Guardian nihayet çıktı. Peki o kadar beklentiyi karşıladı mı?

ICO bu yapımcı ekibin yaptığı ilk oyundu. Daha sonra yapılan Shadow of the Colossus ile, geliştirici ekip tecrübe kazanmaya profesyonelleşmeye başlamıştı. PlayStation 2'de 2005 senesinde çıkan oyun tam anlamıyla efsaneydi. Uzun süren oyunda çok sayıda devi, kontrol ettiğimiz Argo ana karakterimiz ile yenmeye çalışıyorduk. Bu oyununda grafik efektleri ve müzikleri öyle böyle değildi.

Oyun o kadar sevilmişti ki, hemen bir sonraki oyun için çalışmalara başladılar. 2007 senesinde The Last Guardian oyunu için adımlar atılmıştı. 2009 yılında çıkacak söylentileri ile heyecanlanmıştık, fakat şimdiye kadar bekledik..
the-last-guardian-ps4

Şaka falan bir yana 7 yıl beklemişiz. PlayStation 3 ile beklenen oyun, bizleri bekletirken iki PlayStation modeli geçirdi. The Last Guardian yeni oyun konsolları ile bizlere sunuluyor.
Daha fazla bizde uzatmayalım, oyunu anlatmaya başlayalım.


The Last Guardian Hikayesi
The Last Guardian'da bir çocuğu kontrol ediyoruz. Önceki oyununda olduğu gibi yine bir dev bulunuyor ismi ise Trico. Fakat bu sefer onu yenmek için uğraşmıyoruz, bu dev ile yakınlaşmaya çalışıyoruz. Oyunda bu yakınlık biraz önemli.
İlk olarak uyanıyoruz ve uyandığımız yeri bilmiyoruz. Galiba çok büyük binaların olduğu bu yere getiren kişiler bizi kaçırmış. Fakat tek başımıza olmuyoruz, yanımızda yaralı bir dev bulunuyor, yani adı Trico.
Hemen onu kurtararak oyunun içerisinde buluyoruz kendimizi. 
 
Arkadaşlar oyunu anlatırken elimden geldiği kadar oyunu oynarken öğrenmeniz adına spoiler vermemeye çalışıyorum fakat kaçırırsamda şimdiden kusura bakmayın.
The Last Guardian'ın kategorisine bulmaca diyebiliriz. Trico ismindeki devimizle bizim ve Trico'nun tutsak edildiğimiz kocaman binaların arasından kaçma çabaları veriyoruz. Trico bize çok yardım ediyor. Ama yardım etmesi için Trico ile yakın olmamız gerekiyor.
Başlarda bu yakınlık fazala olmadığından Trico'dan bazen yardım alamıyoruz. İşiniz düştüğünde yaptırabilmek için baya kıvranıyorsunuz :). Ama ilerde öyle zamanlar oluyor, hemen onunla anlaşabiliyorsunuz. Bu sayede Trico'yu kontrol edebiliyoruz.
Tabi aksiyonu da unutmadan, Trico ile ortak düşmanlarınız da etrafta olduğunu hatırlatalım. Gezerken heykeller canlanıyor ve kaçırmaya çalışıyor. Korkmayın yanınızda Trico var, Trico'un yanına kaçın :)
Trico çok geri bir dev. Yaralanıyor yarasıyla ilgilenip, yiyecek getirmelisiniz. Kızıyor ve kükrüyor sevmeniz lazım.
the-last-guardian-ps4

Kamera bakış açısı ve grafik

Çevre ayrıntıları, Trico devimizin hareketleri ve şekli, manzara falan diyecel lafımız yok. Grafik düşünüldüğünde en kaliteli olay bence Trico.
Unutmadan söyleyim, PlayStation 4 Pro kullanıcıları oyunu 4K Upscale özelliği ile oynayabiliyorsunuz.
Oyunda iki adet sorun gördüm. Bunlar kamera bakış açıları ve kontroller. Oyunun başlarında kontrol konusunda baya bir zorluk çekebiliyorsunuz. Tabi çektirdiği ile kalıyor, daha sonra buna alışabiliyorsunuz.
Kamera bakış açıları benim gözümde oyunun en büyük sorunudur. Dar ortamlarda kamera bakış açısı yüzünden kontrol zorluğu çekiyoruz.
İncelememiz bitmeden bu oyunun Türkçe dil seçeneğinin olduğunu da söyleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder