iPhone telefonunuzda istediğiniz müzik zil sesi olsun

iTunes güncellemesinden sonra iPhone telefonunuza istediğiniz müzikleri zil sesi yapabilmek biraz zorlaştı. Kolayca istediğiniz müziği zil sesi yapabileceksiniz. İşte iPhone telefonunuzda istediğiniz müzik zil sesi olsun.
iPhone-zil-sesi-yapma

iTunes 12 güncelleştirmesiyle birlikte Apple firması, zil sesleri adına appstore yönlendirmesini öne çıkarıyor aynı zamanda iTunes ile istediğiniz müziği zil sesi yapmanın önüne taş koydu.
Peki, iPhone telefonlarda istediğimiz müzik nasıl zil sesi olur? En kolay yolunu açıklıyoruz. iTunes güncellemesini yapmayan ve yapan arkadaşlar için işlemleri sırasıyla açıkladık.

iPhone telefonunuzda istediğiniz müzik zil sesi olsun

En son yöntem

Hemen buradaki adrese giderek müziğimizden 40sn uzunluğunda müzik seçiyoruz ve devamında iPhone telefonda kullanabilmek için '.m4r' formatına çevirmek gerekiyor.
Upload ettikten sonra 40sn uzunluğu seçiyoruz ve daha sonra .m4r uzantılı dosyayı geri bilgisayarımıza indiriyoruz.Artık o indirdiğiniz dosyayı zil sesi yapabilirsiniz.
Diğer yöntem ise iTunes programı olmadan, istediğimiz dosyayı iPhone telefonumuza yükleyeceğiz.
iTunes yerine CopyTrans isimli programı Buradan yükleyin. Apple telefon sürücülerinin eksiksiz olup olmadığını kontrol edin. Sonrasında programı başlatın. Bilgisayara güven diyerek telefon ile bilgisayarı birbirine bağlayın.
CopyTrans isimli bu program sayesinde uygulamayı başlatıyoruz. Sonrasında CopyTrans Manager kısmını kuruyoruz ve devamında start diyerek uygulamayı çalıştırıyoruz.
Uygulama başladıktan sonra, Apple telefonunuzu görecektir. Sol yukarı tarafta melodiler bölümü bulunuyor. Oraya girin. Son olarak alt bölümdeki yere, hazırladığımız 40sn'lik zil sesini kopyalamak. Bittikten sonra yenile/güncelle seçeneğini seçiyoruz ve zil sesini dosya transferi ile iPhone telefonumuza gönderiyoruz.
Artık iPhone'un ayarlarıdan, sesler bölümüne girin, daha sonra zilsesi seçerken kendi  müziğimizi seçebiliyoruz. İşlemler çok basit arkadaşlar 1 defa yapın alışacaksınız.

iPhone telefonunuzda istediğiniz müzik zil sesi olsun (eski yöntem)

Seçtiğiniz, zil sesi olmasını istediğiniz bir şarkıyı, iTunes uygulamasından müzüğü bularak sağ tuş ve bilgi ver tıklamalısınız..
Bilgi ver seçeneğine girince gelen pencereden, seçeneklere tıklıyoruz ve başlangıç-durdurma zamanı seçiyoruz. Müziğin içerisinden hangi 40sn uzunluğundaki yerin zil sesiniz olmasını istiyorsanız bunu yapmak mecbur.
Bu işlemler bittikten sonra yine o şarkıya sağ tıklıyoruz ve AAC oluştur diyoruz arkasından 40sn uzunluğundaki yeni zil sesi alt tarafta çıkıyor. 
Dosya formatını değiştirmek gerekiyor. M4R formatına çevirdiğimiz 40sn istediğiniz müzik, iTunes'i kullanarak iPhone telefonumuza zil sesi olarak seçebiliyoruz. Sizde bu adımları kullanın, iPhone telefonunuzda istediğiniz müzik zil sesi olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder