Steam nedir? Steam oyun nasıl yüklenir? Steam yedekleme

Online oyun kategorisinin olmazsa olmazı seviyesine gelen Steam platformu, anlık olarak 5 milyonu aşan kullanıcı hizmet veriyor. Akıl almaz rakamlar...
steam-nedir
İlk olarak Steam nasıl ortaya çıktı? Biraz bundan bahsedelim.
Counter Strike, Left 4 Dead, Half-Life, ve Portal gibi sevilen oyunları barındıran Steam, Valve markasının kuruculuğunu üstlenmesi ile 2003 senesinde yayına başlayarak dünyadaki en büyük oyun kategorisi platformu başarısını elde ederek 2013 senesinde yaptığı açıklamalarla beraber oyun konsolu kategorisine de el atacağını duyurdu. CES etkinliğinde ilk tanıtımları yavaş yavaş sunuldu ve oyunseverleri oldukca sevindirmişti. Steam artık sanki salonlara bile oyun deneyimini getirmeyi hedeflemiş.
Linux, Windows ve OS X sistemlerde bulunan Steam bunların dışında mobil sistemleri de düşünerek uygulama olarak hizmet veriyor. 

Steam Nedir?
Oyun severlerin için olmazsa olmaz bir parçasıdır dersek anlış olmaza heralde. Akıl almaz büyüklükte bir platform olan Steam, içerisinde anlık aktif olarak milyonlarca oyuncu ve oyun barındırıyor. Bunların dışında Valve firması, kendi oyunlarından sonra platformda en sevilen oyunlar veya farklı çoğu oyun yapımcısının oyunlarını satın almaya olanak tanıyor . Değişik şekiller ile satın alınan Steam için oyun şifrelerini platformda aktif duruma getirmeniz olanak tanılıyor ve oyuncular istediği oyuna ulaşabiliyor.

Steam ücretli mi?
Duyanların ilk aklına gelen, merak ettiği sorulardan bir tanesi de Steam ücretli mi? Steam ücretsiz mi? olduğudur. Steam devasa platformunu ücretsiz olarak indirebilir ve ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Windows, Linux ve OS X sistemlerinde bulunan Steam platformunu indirmek istiyorsanız http://store.steampowered.com/ adresine gidebilirsiniz. Pencere açıldıktan sonra sağ üst bölümde bulunan 'Steam Yükleyin' butonuna girin. Daha sonra kullandığınız işletim sisteminize göre Steam indirme işlemini yapabilirsiniz.
Steam indikten ve kurduktan sonra sıradaki işlem Steam hesabı oluşturmak. Sonrasında Steam'e kayıt olarak kullanıcı adı ve şifrenizi girerek Steam platformuna giriş yapmış oluyorsunuz. Platformda ücretsiz olan oyunları oynayabilirsiniz veya ücretli olan oyunları da satın alıp oynayabilirsiniz.

Steam Oyun Nasıl Satın Alınır?
Steam kullanarak oyun satın alma işlemi iki değişik yöntem ile yapılıyor. Birinci seçenek 'Steam Wallet' yani Steam hesabınızdaki cüzdanınıza para yükleyebiliyor ve istediğiniz oyunu alabiliyorsunuz. Diğer seçenek ise hiç Steam ile uğraşmadan almak istediğiniz oyunu doğrudan satın almanızdır. Fakat size önerim Steam'den almanızdır çünkü Steam indirimlerini yakalarsanız çok daha iyi fiyatlara istediğiniz oyunu alabiliyorsunuz. Mesela normalde 30$ fiyatındaki oyun kampanya olduğunda 9.99$ gibi çok uygun fiyatlara düşebiliyor. Sanal ortamda oyun satın almak isteyenler için bu indirimler çok iyi birşey.
Steam platformunda maalesef TL ile alışveriş yapılmıyor. Euro ve Dolar kullanılıyor. Almak istediğiniz sevdiğiniz oyunları çok uygun fiyatlara almak için kurları takip etmeniz sizin avantajınıza olacaktır. Mesela kurlar düştüğünde steam cüzdanınızı doldurabilirsiniz. Steam cüzdanınıza bir defada 5-10-25-50 ve 100 dolar yükleyebiliyorsunuz. Steam Market kullanarak satma işlemi gerçekleştirirseniz gelirleriniz de doğrudan Steam cüzdanınıza yükleniyor.

steam-oyunlar

Steam Oyun Yedekleme ve Yükleme Nasıl Yapılır?
Steam ile satın alınmış olan oyunları doğrudan hesabınıza yükleyebiliyorsunuz. Bu sayede dilediğiniz zaman istediğiniz yerde satın alınan oyunları oynamanız mümkün oluyor. Steam hesabınızda satın alınan oyunlar 'Library' bölümünde bulunacaktır. Sevdiğiniz oyunları favori listenize ekleyebilirsiniz, bu sayede oyunlara istediğiniz zaman basitçe ulaşabilirsiniz. Library bölümüne girerek indirmek istediğiniz oyunu seçin ve ardından Install'e tıklamanız yeterlidir.
Bunları yaptığınızda oyun inmeye başlayacaktır. Dilediğiniz zaman yaptığınız indirme işlemini duraklatabiliyor ve kalan kısımdan devam edebiliyorsunuz. Steam'in oyun indirmeyi kolaylaştıran en güzel tarafı diyebiliriz.
Steam platformunda indirilen bir oyunu yedekleme seçeneği de bulunuyor. Yani siz indirdiğiniz oyunu silseniz bile yedek dosyadan o oyunu hemen yükleyebiliyorsunuz. Oyunun yedeğini almak istiyorsanız sağ tuşa tıklayıp 'Properties' seçeneğine tıklayın. Ardından 'Local Files' seçeneğine tıklayarak 'Backuıp Game Files' diyerek yedeğini almış oluyorsunuz. Aldığınız yedeği geri tekrar yüklemek için bütün yedek dosyalarını Steam platformunun olduğu dizinde bulunan 'Steam Backups' dosyasına eklemeniz yeterlidir. Dosya yoksa siz açmalısınız. Bütün bunları işlemleri yapın ve Steam'e tıklayarak 'Backup And Restore Game' seçeneğini seçin artık dilediğiniz oyunu tekrar yükleyebiliyorsunuz.


Steam Ücretsiz Oyun Alma
Steam platformunda ücretli olan oyunlar bulunduğu gibi ücretsiz oyunlar da bulunuyor. Steam'e girerek 'Oyunu Oyna' seçeneğine girerek bu ücretsiz oyunlara kolayca ulaşabiliyorsunuz. İlk olarak size Steam hesabınızı girmenizi isteyecektir. Hesap varsa girin yoksa açın. Burayı geçtikten sonra yeni pencere açılacaktır. karşınıza gelen 'Uygulamayı Başlat' diyerek devam edin. Ardından Steam uygulaması gelecek  ve artık karşınıza çıkan herşeye 'İleri' diyerek Steam Ücretsiz Oyun Alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder