Sony Xperia XZ Premium Tüm Özellikleri İnceleme

Tabiri caizse dört gözle beklenen telefon, Sony Xperia XZ Premium piyasa tarihi ve özellikleri MWC 2017 etkinliğinde açıklandı. Xperia XZ Premium özellikleri ve tarihi...
xperia-xz-premium-ozellikleri

Sony firmasının beklenen akıllı telefonu Xperia XZ Premium tahmin edildiği gibi MWC 2017 etkinliğinde resmi bir şekilde tanıtıldı. Sony Xperia Z5 Premium müthiş özellikleri ile geliyor. öne çıkıyor.



İşte SONY İmzası İle XPERİA XZ PREMİUM Özellikleri

Tasarım konusunda
Omnibalance bakış açısı sürüyor. XPERİA Z5 Premium gibi dikkat çeken cam bir gövde kullanılan telefonda, maalesef ekran ile kasa orantısına bakıldığında diğer firmaların yeni telefonlarına kıyasla biraz pasif kalıyor. Xperia XZ Premium'un gövdesi Corning Gorilla Glass 5 ile yani, en son geliştirilen koruyucu ile korunuyor. Xperia XZ Premium ağırlığı 195gr ve yan kısımda bulunan güç düğmesine entegre bir parmak izi okuyucusunun yanında USB Type-C bulunduğunu da söyleyelim.



Xperia XZ Premium Renkleri

Deepsea Black ve Luminous Chrome renkleri ile gelecek telefonun 2 değişik rengi mevcuttur.

Tasarımı düşünüldüğünde IP68 koruma sınıfı ile gelen telefon toz ve su gibi faktörlere karşı aşırı dayanıklılık gösteriyor.
IP68 koruması, 1.5m su altında 30dk kadar dayanması demektir.
xperia-xz-premium-inceleme

Sony Xperia XZ Premium Ekran
Büyüklüğü 5.5' olan ekranın, çözünürlüğü
2160x3840 bu da demek oluyor ki HDR bulunuyor ve 4K çözünürlüğe sahip.

İşlemci olarak Snapdragon 835 kullanılan bu akıllı cihazın, hafızası 64GB ve RAM ise
4 GB olarak tasarlanmış. 64GB az diyen kullanıcılar için microSD kart desteği de düşünülerek bu hafızayı 256GB gibi yüksek bir rakama da yükseltebiliyorsunuz.Snapdragon 835 işlemciye Adreno 540 GPU su yardım ediyor. Grafik konusunda HDR10 destekliyor. Bu telefon adeta televizyon özelliklerini telefona getiriyor bu sayede de mükemmel bir görüntüyü kullanıcının elinin altına getiriyor.

 Sony Xperia XZ Premium Batarya ve Kamera Özellikleri
Konumuz kameraya gelmişken bu telefonun arka ana kamerası başlı başına dikkat çekiyor. Neden? Derseniz eğer bu kamerada Motion Eye sensörü bulunuyor ve 19 MP olan ana arka kamera ile 960fps'de slow motion çekimler yapabiliyorsunuz.

Bahsettiğimiz özellik ile öncelerde fotoğraf makinelerinde karşılaşıyorduk. Unutmadan 960fps slow motion çekimin yalnızca 720p çözünürlük ile kaydedildiğini söylemem gerekiyor. Bunların dışında arka ana kamerası 5 tarafılı OIS özelliği bulunduruyor.


Odaklama konusunda hızlanmak adına Xperia XZ'de yapıldığı gibi lazer otofokus bulunuyor. Selfie kamerası yani ön kamera ise 13 MP olarak tasarlanmış.

Bataryası 3230 mAh olan Xperia XZ Premium akıllı telefonu, Android 7.1 Nougat işletim sistemi yüklü olarak geliyor. Batarya demişken hızlı şarj anlamında biraz farklı. sebebi ise Snapdragon 835 işletim sistemi Quick Charge 4.0 özelliğine imkan tanısa da, bu telefonda Quick Charge 3.0 kullanılmış.
Sony Xperia XZ Premium çıkış tarihi edindiğimiz bilgilere göre 2017 Nisan ayını işaret ediyor.
TEKNİK ÖZELLİKLERİ
xperia-xz-premium-ozellikleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder