Bu Google Uygulamarı Pil Ömrünü azaltıyor

Google firmasının birkaç uygulaması android işletim sistemlerinde yüklü olarak gelmekle beraber bazı kişisel verilerinizi toplayarak sunucularına sizden habersiz gönderebiliyor bu veriler ise farklı amaçlar için işleniyor. Fakat, bu uygulamaları silerek (kaldırarak) veya devre dışı durumuna getirerek hem Google şirketine gönderdiğiniz verilerin önüne geçebiliyor hem de ve pil ömrününüz uzatabiliyorsunuz. Sizlere yardımcı olmak adına Bu Google Uygulamarı Pil Ömrünü Azaltıyor makalemizi hazırladık.

Fabrikadan doğruca yüklü geldiği için birkaç Google uygulamasını kaldıramasanız da devre dışı durumuna getirebilirsiniz. Gizliliğin sorun olduğunu düşünüyorsanız ve telefonunuzun pil ömrü çok düşük ise bu uygulamaları kaldırmak veya pasif duruma getirmek size yardımcı olacaktır.

google-play-wallpaper

Google Play Hizmetleri Uygulaması

Arka planda habersiz çalışmayı sürdüren ve birçok uygulamanın doğru bir biçimde çalışmayı sürdürmesine yardımcı olan Google Play Hizmetleri uygulamasını root yapmadan silemiyorsunuz. Fakat kaldıramasanız da devre dışı durumuna getirebilirsiniz. Ayarlar>Uygulamalar bölümüne girdikten sonra Google Play Hizmetleri uygulamasına gelerek 'Devre Dışı Bırak' özelliğini seçin. Fakat bu özellik her cihazda da bulunmuyor. Google Play Hizmetleri uygulaması, telefonda en çok şarj yiyen uygulamalardan bir tanesidir. Şarjınızın daha çok gitmesini istiyorsanız senkronizasyonu pasif duruma getirmelisiniz. Ayarlar>Hesaplar kısmına gelerek sağ yukarı köşede bulunan 'Verileri otomatik senkronize yap' özelliğindeki tik i kaldırabilirsiniz.


Google Arama Uygulaması


Android ürününüzde var olan 'Google Arama' ismindeki bu uygulama yalnızca arama yapmakla kalmıyor, çeşitli işlemleri de gerçekleştiriyor. Root yapılmadan kaldırılması mümkün olmayan bu uygulamayı pasif duruma getirebilirsiniz. Bunu yapabilmek için; Ayarlar>Uygulamalar bölümüne gelerek karşınıza gelen uygulamalardan Google arama Uygulamasını bulun ve pasif duruma getirin. Google Arama uygulamasıyla gönderdiğiniz kişisel verileri durdurmak için de , uygulamaya girin Ayarlar>Hesaplar ve Gizlilik bölümüne gelin. 'Etkinliğim' kısmı altındaki bütün çevrimiçi işlemlere bakabilir, sağ yukarıdaki butona basarak 'Etkinlik silme ölçütü' kısmından bu verileri yok edebilirsiniz.

Google Arama Uygulamasının şarjı yememesi için, ayarlar kısmından Google Asistan'ı pasif duruma getirebilirsiniz.

google-maps-pil-omru

Google Haritalar uygulaması
Google Haritalar uygulaması telefonun konum geçmişini kullandığını biliyorduk. Bu özellik rahatsız edici geliyorsa tabiki bu durumdan kurtulabilirsiniz. Google Haritalar uygulamasını root yapmadan silemiyorsunuz. Fakat, Ayarlar>Uygulamalar bölümüne gelerek Google Haritalar uygulamasını pasif duruma getirebilirsiniz.
Google Haritalar uygulamasının konumunuzu kayıt altında tutmasını istemiyorsanız, uygulamaya girin Ayarlar bölümünde bulunan Google Konum ayarları>Google Konum Geçmişi kısmına gelin daha sonra konum geçmişi kaydetmeyi pasif yapın.
Google Haritalar uygulamasının şarjı az yemesini istiyorsanız, Ayarlar>Google Konum ayarları>Mod kısmına gelerek Pil tasarrufu özelliğini aktif edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder