Bilgisayarınızda Alan Açmak istiyor Musunuz?

Windows, gelişmiş ve kullanılmaayan özellikleri ile ihtiyacınız olmayan, kullanmadığınız fazlaca klasör ve dosya barındırıyor. İşlem dosyaları, Silinen dosyalar ve klasörler, Önbellek dosyaları gibi fazla sayıda dosya ve klasör, depolama biriminizde giderek daha çok yer kaplıyor. Peki bunun önüne nasıl geçebiliriz? Bilgisayarınızda Alan Açmak istiyor Musunuz? Hafızada yer nasıl açılır? Bilgisayar hafızası nasıl boşaltılır?.
windows-hafiza
1. Hazırda Bekletme Dosyası silme
''C:\hiberfil.sys'' yolunda bulunan bu dosya, açık olan bütün işlemlerin kayıt altına alındığı 'hazırda bekletme' dosyalarıdır. Laptop şarjı biterse veya bunun gibi durumlarda, bilgisayarı tekrar açtığınızda en son açık olan dosyaların kayıp olmamasını sağlıyor. Fakat tabi ki bu otomatik oluşturulan dosyalar sistemde alan kaplıyor. Bu Windows modunu kullanmıyorsanız, otomatik oluşturulan dosyayı silebilirsiniz hiçbir sorun olmaz.


Silmek için:
Başlat mewüsü logosuna sağ tıklayın ve Komut İstemi [Yönetici] kısmını seçin. Hazırda beklet özelliğini pasif duruma getirmek için bunları yapın:
 


''powercfg.exe/hibernate off''

Yukarıda verdiğim dizine giderek ''hiberfil.sys'' klasörünü silmelisiniz. Bütün işlemler bitti, gördüğünüz gibi çok basit.



2. Temp Klasörü silme

''C-Windows-Temp'' adresindeki bu klasörde Windows işletim sisteminin geçici dosyaları bulunmaktadır. Bu dosyaları silmenin herhangi bir problem oluşturmayacağını söyleyelim ve bu dizini açtıktan sonra ''CTRL+A'' kısayolu ile içinde bulunan tüm dosyaları seçtikten sonra kolayca silebilirsiniz. Dosyalar silinirken hata oluşabiliyor, silme işlemine devam etmek için ''bunu görmezden gel'' seçeneğini seçebilirsiniz.





3. Geri Dönüşüm Kutusu boşaltma

Windows işletim sistemlerinin masaüstünde var olan Geri Dönüşüm Kutusu isimli klasör, kalıcı yani ulaşılamaz durumda silinmeyen ve tekrar geri silmekten vazgeçilen klasör ve dosyaları bulunduruyor. Bu dosyaları silmezseniz giderek birikiyor GB'lara ulaşabiliyor, yani boşuna alan dolduruyor. Windows masaüstüne gelerek Geri Dönüşüm Kutusu simgesine sağ tuş tıklayın ve 'Geri Dönüşüm Kutusu'nu boşalt' diyerek bu dosyalardan sonsuza dek kurtulabilirsiniz.



4. Windows.old Klasörü nedir? Nasıl silinir?

Bilgisayarınıza format attığınızda veya bir üst sürüme yükselttiğinizde Windows.old diye bilinen ve önceki Windows sistem dosyalarını bulunduran bir klasör karşımıza çıkıyor. Bu Windows.old ismindeki klasörde bilgisayardaki değişiklik yapılmadan önceki dosyalarınızı bulabiliyorsunuz ve bu dosyayı kullanarak Windowsu önceki haline döndürebilirsiniz.

Bilgisayarınızda Alan Açmak istiyor Musunuz?
Başlat-Disk Temizleme aracına girerek Windows işletim sisteminin olduğu yeri seçerek 'Tamam' diyin. Tarama bittikten sonra silinmesini istediğiniz klasörlerin ve verilerin bulunduğu bir pencere gelecektir. Aşağıda bulunan ''sistem dosyalarını temizle'' seçeneğini seçerek gelen yerde Windows.old isimli klasörü seçin ve Tamam deyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder