GTA 5 Patch Yükleme Hatası Çözümü

Bilgisayarlar için 2015 senesinde gelen Grand Theft Auto 5 çok az bir zamanda en fazla oynanan ve satın alınan oyunlar içerisinde olmayı becerdi. GTA 5 oyununa gelen yeni özelliklerle online mod baya eğlenceli olmaya başlıyor. Fakat GTA 5 yamalaraınızı bilgisayarınıza kurmanız gerekmektedir ve bunlarda öyle küçük dosyalar değil. Birazcık fazla MB olan bu dosyalar ise GTA 5 patch yükleme sorunu ile karşı karşıya kalmanıza sebep oluyor. GTA 5'i online olarak oynamasanız da bu dosyaları indirmeniz mecburi. İndirmediğiniz taktirde, tek başına oynamak isteseniz bile oyuna giremiyorsunuz.
gta-v-patch

GTA 5 patch hatalarının çeşitli sebepleri vardır. Oyunu uzunca bir zaman açmadıysanız veya oyunu yedekleyip, bilgisayara format attığınızda oyuna girmeye çalışırsanız oyunun patch çektiğini ama GTA V Launcher işlemi bittikten sonra kendiliğinden kapanma hatasıyla karşı karşıya kalacaksınız. GTA V Launcher hata verdikten sonra tekrar açıldığında oyun patch dosyalarını en baştan indirmeye çaalışıyor ve malum Türkiye'de AKK büyük sorun. GTA 5 patch hatası nasıl çözülür? Sorusunun cevabı çok basit. Bu hatanın nedeni, GTA 5 verilerini yedeklediğiniz halde Rockstar Social Club'ın format sırasında silinmesidir. Bu yazılımı tekrar yükleyerek ve hesabınıza giriş yaparak bu hatadan kurtulabilirsiniz.
gta-5-patch


GTA 5 oyununu Steam platformundan satın almadıysanız ve Steam platformuna bağlı olmadan çalışmayı sürdüren Rockstar Warehouse'unuz varsa biraz daha zor bir GTA 5 patch hatası ile karşı karşıyasınız. Bu hata patch verilerini indirirken karşımıza çıkıyor. Yamaları çekerken sunucu hatası oluşuyor ve bu yamaları her defasında en baştan indirmeye çalışıyorsunuz. Bu sebeple yama işlemi asla bitmiyor ve oyuna giremiyorsunuz. Herkes gibi bende bu hatanın kurbanlarındanım ve bu durum aşırı bir şekilde sinir bozucudur. Bu hatanın nedeni de GTA V oyununun patch verilerini parça parça çekmesidir. Şimdi bu sorundan nasıl kurtulurum? diyorsanız yazımızın devamında.

Windows 7 işletim sistemi yüklü ise başlat menüsüne gelerek 'Çalıştır' kısmına gelin karşınıza çıkan pencereye 'cmd' yazın ve enter'a basın. işletim sisteminiz Windows 8 ise başlat bölümüne girdiğinizde klavyeden direk olarak 'cmd' yazın ve gelen seçeneğe basın:

Daha sonra Komut İstemi'ni açmış olacaksınız ve oyunu yükleme farklılıklarına göre değişen çözüm yoları vardır. GTA 5'i yüklerken yüklenmesi gereken yeri varsayılan dizin yaptıysanız bu adımlarla devam edin.
Önce Komut İstemine ''cd c:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto V'' yazarak enter deyin.

GTA 5'i yükleme aşamalarında varsayılan dizin yerine farklı bir yere yüklemesini seçtiyseniz değişik komutlar yazarak hatayı çözebiliyorsunuz. Yazdığınız dizini tabiki ben bilemem ama size yardımcı olması için örnek vereceğim bu örneğe göre komutları yazarak hatadan kurtulabilirsiniz.
Mesela ben GTA 5 oyununu ''D:\oyunlar'' dizinine yüklemiştim. İlk önce yapmanız gereken oyun değişik bir diskte olduğundan dolayı bulunduğu diske geçmeniz gerekiyor bunun içinde  ''d:'' yazarak enter deyin. Devamında da ''cd oyunlar\gta 5'' yani bulunduğu dizini yazarak GTA 5 dizinine geçelim.


''GTAVLauncher.exe -verify -noChunkedDownload'' komutunu da yazıp ve enter deyin. GTA V Launcher açılacak ve patch yükleme işlemi karşınıza gelecek.

Takıldığınız bir yer olursa yorum yazabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder