Styx Shards of Darkness PC inceleme ve Sistem Özellikleri

Önceki senelerde piyasaya çıkardığı ilk oyunu ile istediği başarıyı yakalayamamıştı ama vazgeçmeyen Styx markası, bu kez 2. oyunu Styx: Shards of Darkness oyunu ile PC ve PS4 gibi konsollara geliyor. Bu yeni oyun Styx: Shards of Darkness nasıl? Sistem gereksinimleri nelerdir? İkinci oyun ile başarıyı yakalayabilecekler mi? İşte Styx: Shards of Darkness İnceleme.
Styx-Shards-of-Darkness


Aksiyon ve gizlilik kategorisinde yoğunlaşan oyunlar, giderek daha da basitleşiyor fakat Styx firması, çoğu oyundan değişik olaarak çokta eğlenceli  olan bir aksiyon ve gizlilik oyunu yapmış gibi görünüyor.

Styx karakterimiz, şimdiye dek oynadığımız tüm ana karakterlerden daha değişik. Onu ayrı kılan hareketleri, konuşma tarzı, becerileri ile Styx, Styx: Shards of Darkness adı ile yeniden oyun dünyasında isminden söz ettirecektir. Cyanide firmasının yaptığı ve Focus Entertainment firmasının da dağıtımcılığını üstlendiği bu oyun, konusu nedeniyle tam olarak insana gizliliğin zevkini yaşatıyor. Yaşamı boyunca hırsızğı meslek edinen Styx aynı zamanda bir goblin, bundan olsa gerek bir çok düşmanı ve dostu bulunuyor. Sebebi ise hırsızlık denildiğinde akla o geliyor.
Styx-Shards-of-Darkness


İlk olarak Styx anakarakterini serinin ilk oyunu olarak piyasaya çıkan Styx: Master of Shadows’tan biliyoruz yani oynayanlar bilir. Styx: Shards of Darkness, serinin devamı ve ilk çıkarılan oyuna kıyasla baya zorlayıcı, gizlenme olayı ise daha ayrı bir dünya yani demek istediğim zorlayıcı tasarlanmış. Bu serinin devamı olan oyunda konusu ya da başarılı, başarısız olayları hiç konuşmaya bile gerek duymadan Shards of Darkness oyunu, hikaye bir yana daha çok eğlenceli oyun tarzı ile dikkat çekiyor. Kısaca anlatmak gerekirse hedefimiz, cüceler ile karanlık elflerin ne için bir olduklarını öğrenmek amacıyla Dark Elf kentinde Körangar'a gizlice girmeyi hedefliyoruz.

Oyunu oynarken ilk farkettiğimiz, Styx'in başarısız olduğumuzda bize baya baya laf sokması bence gayet eğlenceli bir olay olmuş. Mesela 'Ben buraya kadar kontrol ediyim, geleyim, sen ise burada acı içinde öl ne diyorsun?' ya da ' Oyunun zorluğnu bir düşün utanılacak bir şey yok. Söylemem aramızda kalır' gibi cümlelerle her başarısız olduğumuzda adeta lafı gediğine oturtuyor. Bir süre oynadıktan sonra eğlenceli olsun derken oyunsevere devamlı laf koyan bir goblini canlandırması, bazen insanın sabrını sınaya bilir. Galiba bunu düşünmüş olmalarından olsa gerek öldüğümüzde bu laf sokulan konuşmaları atlama şansımız da bulunuyor.
Styx-Shards-of-Darkness

Oyunu oynayış bakımından neredeyse ilk oyunla bire bir benziyor. Hayır ben oynamadım derseniz, başlarda oyun size neyi nasıl yapmanız gerektiğini gösteriyor. Aksiyon konusu galiba yaptıklarımızı sessizce gizlice yaptığımızdan dolayı geliyor yoksa öyle aşırı aksiyon aramayın. Karanlıktan faydalanarak, gölgeler içinde sessizce amacımıza ilerliyoruz. bazen fıçılara gizleniyor, bazende çatı üstlerinde pusuya yatıyoruz. Zor olduğu kadar fazlaca düşünce hatası da bulunuyor. Kolay mod adı üstünde kolay yani pek zevkli olmuyor sizi kolay kolay yakalayamıyor. Modu zorlaştırdığımız zaman, biraz daha eğlenceli olabiliyor. Şunuda söylemekte fayda var birisi sizi görürse, saldırmak için uğraşmayın. Sebebi ise hemen en yakında bulunan size kişinin size saldıracak olmasıdır ve savaş oyunu karakteri olmadığından dolay malum hırsızlık yapıyoruz sonuçta goblinimiz biraz güçsüz oluyor.


Styx: Shards of Darkness inceleme yazımızda hazır saldırma demişken, daha ayrıntılı anlatayım. Hedefi her zaman dikkatli ve tek harekette öldürmeliyiz. Kıyıda köşede yiyeceği ya da içeceği birşeyler görürseniz içlerine zehir atabilirsiniz öldürdükten sonra da cesedin göz önünde durmamasına özen gösterin. Cesetten kurtulmak için sandığa koyabilir ya da bataklığa atabilirsiniz. Yolunuzun üstünde bulunan kalabalık düşmanlarınızın ayrılmalarını sağlayarak tek denk getirip, sessiz bir şekilde öldürmelerini sağlamalısınız. Düşmanlar anlarsa, o bölümden zaten eksi puan alıyorsunuz. Eğer böyle birşey olursa son kayıt yerinden tekrar başlayabilirsiniz. Geçtiğimiz yerleri kayıt edebilmek için kaçış durumunda olmamanız gerekiyor.


Gizlilik kategorisi hoşunuza gidiyorsa ve sabırlıyım diyebiliyorsanız Styx: Shards of Darkness, size özel yapılmış gibi hissedebilirsiniz.


Styx: Shards of Darkness Sistem Gereksinimleri:

Windows 7/8/8.1/10
İşlemci: intel i5 veya üstü
RAM: 8 GB
Kurulum Boyutu: 10.3 GB
Disk Alanı: 11 GB

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder