Merak Edenler için Horizon: Zero Dawn

Robotların kontrolüne mahkûm olan dünya!

horizon-zero-dawn-fiyat

Merak Edenler için Horizon: Zero Dawn Oyununu İnceliyoruz. Robotların kontrolüne mahkûm olan Dünya! müthiş bir katliamdan sonra doğada hayvanlar değilde robotlarınyer aldığı , insan ırkının da teknolojiden uzak durduğu bir dönemde yaşanıyor. Duyurulduğu günden bu yana bir çok oyun severin ilgisi bu oyun üzerine yoğunlaşmıştı. Horizon: Zero Dawn oyununda Aloy adında bir avcıyı kontrol etmekteyiz, aksiyonlar Aloy'un etrafında yaşanıyor. Fazlaca becerikli ve korkusuz olan kadın karakterimiz oyunu oynadıkça, bu robotların nasıl ve nereden geldiğini, neler olduğunu çözüyoruz.

 

 

Guerrilla Games'den çok başarılı bir oyun

Killzone oyununun üreticisi olan Guerrilla Games firmasının imzası bulunan Horizon Zero Dawn, Aloy ismindeki karakterimizin küçüklüğü ile oyuna giriyor. Bu kısım bir nevi oyun göstericisidir. Nasıl oynandığını yüzeysel bir şekilde öğretiyor, sonrasında hikayemize giriyor. Aloy ismindeki karakterimiz, oyun süresince sürekli ihtiyaç duyacağımız Focus adındaki aleti de keşfediyor.
Aksiyon kategorisinde bulunan Horizon'da açık dünya haritası kullanılıyor. Bu geniş haritayı Tallneck ismindeki kocaman robotların [Zürafa benzeri büyük robotlar] üstüne çıkarak, haritayı açmak için Overdrive yapmalısınız. Overdrive ne diye soracak olursanız robotları hacklemektir. Kalıcı olmasa da Overdrive yaptığınız robotlar kısa süreliğine size yardım ediyor. Örneğin üzerine binebildiğiniz robotları Overdrive ederek kullanıyorsunuz. Mızrakta bulunan bir alet ile bunu yapıyorsunuz. İlk başlarda tamamladığınız bir göre sayesinde bu aleti kazanıyorsunuz.
Horizon-Zero-Dawn-inceleme


Az Daha Detaylı Anlatalım

Aloy ismindeki karakterimize insanlar ve robotlar düşmandır. Bu düşmanlardan kurtulmak için çeşitli seçenekleriniz bulunuyor, ok atabiliyorsunuz, mızrak atabiliyorsunuz, düşman robot ise hackleyerek robotları diğer robotlara karşı kullanabiliyor, çeşitli tuzaklar yapabiliyorsunuz. Örneğin çalıların içinde pusu kurup, takip eden düşmanı öldürebilirsiniz. Ya da yaptığınız tuzağın üstüne gelmesini sağlayarak, peşinizdeki düşmandan kurtulabilirsiniz. Dev robotları öldürmek için tuzak yapmak şart.

Horizon: Zero Down oyununda 25 birbirinden farklı robot bulunuyor. Bunlar tıpkı hayvanlara benziyor boğa, aslan, kartal, geyik vb.Tabi hepsi bildiğimiz hayvanlardan değiller, arada farklı olarak dinozor gibi farklı tasarımlı robotlarda bulunuyor.



Robotların parçalarını kullanarak yeni eşyalar edinebilir, zırhları ve silahları güçlendirebilirsiniz. Bunun dışında robotlardan daha özel parçalar alarak daha etkili silahlar ve zırhlar yapabilirsiniz. Nadir (Yeşil), Nadirin bir üst seviyesi (mavi) ve maksimum seviye (mor) olarak sınırflandırılıyor. Satıcılardan zırhlar ve silahlar alabilirsiniz. Satıcıdan birşeyler alabilmek için metal parçaları gereklidir. Bu metal parçalarını biriktirmek için düşman öldürebilir veya birşeyler satabilirsiniz. Bulduğunuz eşyalar ve bitkiler, sağlık yenilemek için de kullanılabiliyor. Aloy karakterimizin sahip olduğu eşya deposunu yükseltmek için ise robotlardan aldığınız eşyalar işinizi görecektir.
Zırhlarında sınıf sınıf ayrıldığını görüyoruz. Belli bir özelliğe göre ayrılan zırhlar bulunuyor. maksimum seviye zırhlar (mor) en iyisidir. Modifikasyon işlemi her seviye ile beraber yükseliyor. Anlattıklarım satıcıdan alınabilen zırhlar. Bunun dışında oyunda Aloy karakterimizin çok güçlü olacağı çeşitli silah ve zırhlarda bulunuyor.
Oyundaki en iyi zırhı almak için Ancient Armory görevini yapmalısınız. En iyi silah için de avcılık görevlerinin hepsini yapmalısınız.


Ses Kalitesi ve Görsel Efektler
Oyunu biraz oynadığınızda verilen emeği anlayabiliyorsunuz. Aloy karakterimizin tasarımı çok iyi. Değişen olaylar ve çevre faktörü efekt olarak ekrana süper verilmiş. Örneğin çöle girdiğinizde bir çöl fırtınası karşınıza çıkabilir. Yüksek bir yere çıktığınızda anında tipiye yakalanabilirsiniz. Gece gündüz ve iklim koşulları bulunuyor. Karakterimiz tipiye yakalandığımız zaman veya kar başladığında üşüdüğünü söyleyerek kollarını birbirine bağlayabiliyor, kum fırtınası olduğunda ise yüzünü saklayarak yakıcı olduğunuz söylüyor. Aloy'un tepkileri bile müthiş yapılmış.

Horizon Zero Dawn PS4 Fiyatı
Horizon: Zero Dawn PS4 fiyatı 200 ile 250 TL arasında değişmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder