Bedava SSL Sertifikası Nasıl Alınır?


Son dönemlerde SSL sertifikası ciddi bir önem kazandı. Teknoloji devi Google SSL sertifikasının ne kadar önemli olduğunu çok önceden belirtmişti. Google'ın bu açıklamadaki amacı SSL sertifikası ile kullanıcıların bütün bilgilerinin şifrelenerek daha güvenli bir internet dünyası yaratmak. Bu güvenlik oluşması için web sitelerin SSL sertifikası kullanıyor olması Google arama motoru için daha güvenilir ve tavsiye edilebilir bir web sitesi ve bu yüzden de kullanan web sitelerini arama motorlaru sonuçlarında biraz daha üst sıralara taşımasına dikkat ediyor.

Let’s Encrypt web sitesi bu anlattığımız bedava SSL sertifikası hizmeti veriyor. Bu SSL Sertifikaları heryerde ücretli satılıyor bunun sebebi de vermiş olduğu tazminat tutarıdır. Herkes tarafından bilinen bir e-ticaret web sitesi diğerlerine göre güvenli yani SSL sertifikası kullanır sebebi hem müşterilerini hemde kendilerini sağlama almaktır. Bu arada şunu da söyleyelim e-ticaret web sitelerinde pos hizmeti için de SSL sertifikasını zorunludur.
Bedava olarak Let’s Encrypt web sitesinden bedava SSL sertifikası alabilir ve web siteniz de basitce deneyebilirsiniz.


bedava-ssl-sertifika


SSL Sertifikası Nedir? Ne işe Yarar?

Web sitelerde kullanıcı ve tüm veri güvenliği için kullanılan uygulamadır. İnternetin giderek gelişmesi öncelik ile internetten alışveriş siteleri ve kişisel bilgilerin kullanılması gereken zamanlarda, verilerin daha güvenli bir biçimde transfer edilmesi problem olabiliyor.
SSL sertifikası ile bu problem çok büyük ölçüde ortadan kalkarak, daha güvenli bir veri transferi olmasını mümkün kılıyor. Ssl sertifikası, sunucu ve web site arasında tüm veri işlemlerinde, bu  verilerin şifrelenerek güvenlik altına alınmasını sağlamaktadır. SSL Sertifikası kullanan bir web sitesinde bilgiler kötü amaçlı kişilerin ellerine geçmiş olsa bile, bu çalınan bilgileri şifrelendiği için okunamayacaktır. Piyasada genelde mavi ve yeşil adres çubuklu olarak bildiğimiz sertifikalar bulunmaktadır. Yeşil olan SSL sertifikalarında, çok daha gelişmiş doğrulama güvenliği ile kullanan firmaya olumlu prestij kazandırmaktadır. Mavi SSL sertifikaları ise gelişmiş doğrulama güvenliği bulunmamakla beraber diğer SSL sertifikalarla aynı işi yapmaktadır.
E-ticaret web sitelerinde, güvenlik açıklarını önlemek için SSL sertifikası kullanmak hayat kurtarır niteliktedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder