WhatsApp Durum Özelliği Bilmedikleriniz!

Sahibinin Facebook olduğu ve hemen hemen herkesin akıllı telefonunda olmazsa olmazlar arasında bulunan WhatsApp için geçtiğimiz günlerde açıklama yapılmıştı. Merakla beklediğimiz güncelleme sonunda geldi. WhatsApp uygulamasında durum paylaşabiliyorsunuz. Güncelleme yapıldı, kullanıma açıldı iyi, hoş ama nedir bu WhatsApp durum özelliği? Diyenleri duyar gibiyim...

WhatsApp durum özelliği ile artık Snapchat tarzında durum kısmında resim ve video paylaşımı yapılabiliyor. Ayarları yapmazsanız bu paylaşımlar WhatsApp listenizdeki herkese açık olarak yayınlanıyor. Ancak görmesini istemediğiniz kişiler varsa bu paylaşımları onlara kapatabiliyorsunuz. Yani WhatsApp herşeyi düşünmüş. WhatsApp dur durak bilmeden güncelleme yapıyor. Bu zamana kadar genelde telefon görüşmeleri konusunda güncellemeler yapıyordu. Fakat sahibi Facebook olan firma ilklerine devam ediyor ve edecek gibi de görünüyor.
Snapchat şirketinin başlattığı akıma önce Instagram şimdi de WhatsApp katıldı. Fakat bu artık alışıla geldi. Sosyal ağlar hikayelerle doldu. WhatsApp durum özelliği Snapchat tarzında, paylaşılan durum yani videolar, GIF'ler ve fotoğraflar 24 saat durumunuzda duruyor daha sonra kalkıyor.

WHATSAPP DURUM ÖZELLİĞİ GÜNCELLEMESİ
Facebook şirketinin sahibi olduğu mesajlaşma uygulaması WhatsApp, durum özelliğini geçtiğimiz Perşembe günü tüm Dünya ile Türkiye'de de kullanıma başlandı. 
 
GÜVENLİĞİ DE UNUTMAMIŞLAR
WhatsApp şirketinin CEO'su Jam Koum, durum özelliğinin de şifrelendiği için son derece güvenli olduğunu ve durum paylaşan kişinin istediği kişilere durumunu gösterebileceğini de unutmadıklarını belirtti.
DEĞİŞEN HİÇ BİŞEY OLMADI
WhatsApp durum özelliği yalnızca Snapchat'e benzemiyor, Instagram uygulamasının Hikayeler kısmını da taklit ediyor; tek bir farkı var o da uçtan uca şifreleme güvenliğidir ve WhatsApp durum özelliği durumları kimlerin görebileceğine de istediğiniz zaman olanak tanıyor.
WhatsApp durum özelliği, Snapchat ve onun özelliğini kopyalayan Instagram hikayelerinin hemen hemen aynısı. Yalnız tek bir farkı var o da WhatsApp durumunun uçtan uca şifreleme ile güvenlik altına alınmasıdır.
Durum özelliği, ''Sohbetler'' ve ''Aramalar'' bölümlerinin yanında ''Durum'' sekmesini getirdi.

Siz WhatsApp durum özelliği konusunda ne düşünüyorsunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder