Snapchat Özel Gözlükleri Spectacles Satışta!


Snapchat için üretilen Spectacles adındaki akıllı gözlükler piyasaya sunuluyor. 115 derece yani hemen hemen insan gözü açısına sahip kamerası ile 10 sn çoklu videolar kaydedebilecek.

spectacles-snapchat
Snapchat'in ürettiği Spectacles ismindeki kısa video üreten akıllı gözlükleri ilk defa 2016 eylül ayında duymuştuk, piyasaya da kasım ayında çıkmıştı. Snapchat’in sahibi olduğu Snap şirketi, video çeken akıllı gözlüğü ilk defa 129 dolar gibi bir fiyata özel hediyeler ile piyasaya sürdü, sonrasında New York şehrinde bir mağaza açmıştı.
Snap şirketi, geçen haftalarda yapmış olduğu halka arz konusunda Spectacles gözlüğünün dağıtımını büyük ölçüde arttırmayı amaçladığını duyurmuştu. Spectacles şimdilik sadece internetten sipariş ile alınabiliyor. Spectacles akıllı gözlüğünün internet satılması şirkete daha çok gelir getireceği kaçınılmaz.

SPECTACLES İsmindeki Bu Gözlükler Nedir? Neye Yarar?
Mercan, siyah ve mavi gibi üç çeşit  rengi bulunan Spectacles akıllı gözlükler için, doğrudan Snapchat Hikayeler kısmında videolarınızı yayınlayabilen 'akıllı' bir gözlük diyebiliriz.


spectacles-snapchat-fiyat-özellik

 Fiyatı 130 dolar olan gözlükler, insan gözüne yakın 115 derece bir kameraya sahip.

Peki bu Spectacles ismindeki akıllı gözlükler nasıl kullanılıyor?
Akıllı gözlükte sol üst kısımda bir tuş bulunuyor bu tuşa basarak videolarınızı kaydediyorsunuz ve 10sn dolduğunda video kayıt işlemi bitiyor.
İsterseniz bu tuşa bir defa daha basabilir kaydettiğiniz video uzunluğunu 10sn daha uzatabilirsiniz.
Kayıt başladığında video çektiğinizi iç kısımda yanan ışık ile belli ediyor. En fazla video uzunluğu 30sn olarak ayarlanmış.

Bu Videoları Telefona Nasıl Alacağız? Derseniz
Android sistemlerde Wi-Fi kullanılarak videoyu telefona alabilirsiniz.
iOS sistemler için de Bluetooth yardımıyla ya da kaliteli videolar yani mb büyük olan videolar için Wi-Fi'yi kullanabilirsiniz. Telefon yanınızda değilse gözlük videolarınızı bekletebiliyor ve telefonunuz olduğunda o çekilen videoları alabiliyorsunuz.

SPECTACLES Gözlüklerin Bataryası Ne kadar Gidiyor?
Snap şirketi yaptığı duyuruda en kötü bataryasının 1 gün dayanacağını söylemişti.
Akıllı gözlüğün yanında verilen bir şarj kablosu ve birde şarj kılıfı var. Bu kılıf powerbank benzeri tam doldurulduğunda, akıllı gözlüğü 4 defa doldurabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder