Facebook hava durumu hizmeti getiriyor

Facebook, web sitesinde ve mobil uygulamasında gerçeğe yakın hava durumu tahmini yapan faydalı bir yeni özellik ile geliyor. Bu özelliğe, haber akışı ya da mobil uygulamasında bulunan 'Diğerleri' menüsünden ulaşabilirsiniz (''Diğerleri'' menüsü dediğimiz yer Arkadaşlar, Sayfalar, Olaylar, Gruplar gibi diğer Facebook özelliklerine bağlayan kısımdır). Facebook bu hava durumu tahminlerini Weather.com sitesinin verilerine dayanarak sunacak ve 1 haftalık hava durumu tahminine bakabileceğiz.
hava-durumu

Facebook, "hava durumu" özelliğinin yakında geleceğini açıkladı. Önceki hava durumu versiyonunu da %95 oranda kullanıcısına ulaştığını duyurdu.

Facebook hava durumuna ilişkin hizmetini daha önce de sunuyordu. Fakat daha önce bu özellik karşılama şeklindeydi, yani kaçırdığınız zaman birdaha bakamıyordunuz ve belirli yerlerin hava durumu tahmini bulunuyordu. Artık istediğiniz zaman bulunduğunuz konum için Facebook üzerinden hava durumu tahminlerini öğrenebileceksiniz


 
Buna ek olarak, Facebook şimdi hava durumu raporlarını almak için bildirim ayarlama seçeneği sunacak. Şirket bildirimlerin ve daha ayrıntılı selamların testler için kullanıma sunulduğunu ve bu güncellemelerin ayın sonuna kadar yaygın olarak kullanılabileceğini söylüyor.

weather-forecast
Hava durumu konumunuz için otomatik verilecek. Diğer uygulamalar gibi istediğiniz yerlerin hava durumu tek tıkla bakamıyorsunuz ama yine de görmek isterseniz bir kaç ayar yapmanız gerekiyor. Sıcaklıkları farklı birimlerde görmek isterseniz Facebook bunu da düşünmüş.
Sunulacak hava durumu hizmeti gayet basit olacak. Yüksek veya alçak değerler olacağı için oldukça anlaşılır olacak. Hava Durumu özelliğine girdiğimizde sayfasının üst bölümünde günlük öğrendiğiniz tahmini saatlik olarak da değiştirebilirsiniz.

Hava durumu tahminleri Weather.com'un API'leri aracılığı ile sağlanacak. Sayfada aynı zamanda ekranın alt bölümünde 'Daha fazla hava durumu bilgisi' yazan bir yer bulunacaktır ve tıklandığında Weather'e yönlendirileceksiniz.
Bu yapılan hava durumu güncellemesinin amacı kullanıcıları nereden öğrenebilirim derdinden kurtarmakmış. Facebook şu açıklamalarda bulundu:


'Önemli bilgilere kolayca erişim sağlayabilmeniz için ve hayatı kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Gerektiğinde şemsiyesiz dışarı çıkmamanızı hatırlatmak gibi mesela.'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder