Apple AirPods Kulaklık İnceleme

Apple AirPods kablosuz kulaklığı inceledik. O parayı hak ediyor mu? Kalite nasıl? AirPods’un artısı ne? Merak ettiğiniz birşey kalmayacak.
Apple-AirPods-kablosuz-kulaklik

Apple iPhone 7 ile kulaklık girişi kaldırılarak kablolardan kurtulduk. Apple bununla da yetinmeyerek AirPods kablosuz kulaklığını da piyasaya sürdü. EarPods'un tasarım olarak benzeri olan AirPods, fiyatıyla da cepleri yakacağını tahmin ediyorduk. AirPods neden bu kadar pahalı? AirPods parasının hakkını veriyor mu? AirPods ses kalitesi nasıl ? Aklınızdaki tüm soruların cevabı bu yazımızda.

Apple AirPods Kablosuz kulaklık incelemesi

AirPods EarPods’a biraz fazla benziyor sebebi ise bütün kulak tiplerine uygun olmasıdır. Fakat kulağınıza taktığınız zaman anlayabileceğiniz birkaç fark bulunuyor. EarPods’un bazı  kişilerin kulak yapısına uymadığı ve düştüğü için bolca şikayet aldığını biliyoruz. Apple, bu şikayetleri dikkate alarak AirPods’un kulağı iyi bir şekilde tutmasını ve hareket halinde bile düşmemesini sağlamış.
4 gram ağırlığa sahip olan AirPods kulağınızda olduğunu bile unutturuyor. AirPods’un kulakta da oldukça zarif ve şık görünüyor bence.   


Apple AirPods Ses Kalitesi

AirPods’un EarPods’a çok benzediğini biliyoruz ve ses kalitesi konusunda da fazla bir fark olmadığını bir çok defa duydum. Fakat bunların hiç birine inanmayın hepsi koca bir yalanmış. AirPods Bass konusunda EarPods’a göre daha iyi. AirPods’a 899 TL vermek yerine Hi-Fi kalitesinde kulaklıklar alabilirsiniz. Fakat AirPods’un kablosunun olmadığını ve son teknoloji olduğunu da hatırlatmakta fayda var.
Apple-AirPods-kulaklik-kutu

Apple AirPods Teknoloji

AirPods’un teknoloji farkı Apple W1 çipi. Kulaklığı bu kadar pahalı (899 TL) yapan Apple W1 çipi nedir? neye yarar? AirPods’ta bulunan hareket ivmeölçer ve sensör kulaklığın kulağa takılı olup olmadığını anlayabiliyor. İşte Apple W1 çip burada, sensörleri kullanarak anladığı kulağa takılı kulaklığın çalışmasını sağlıyor. Apple W1 en kötü 5 saat gitmekte ve AirPods’ta, Siri için ayrı bir özellik bulunmaktadır. 


Avantajları
- Mükemmel tasarım.
- Kabloları unutun kablo ayıklama derdine son.
- Bass konusunda mükemmel.
- 24 saat kullanım süresi.
 
Dezavantajları
- Uçuk fiyat.
- Ses kalitesi az daha geliştirilebilirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder