AMD Ryzen işlemci Performansı nasıl? Fiyatı nedir?

Geçtiğimiz gece AMD'nin yaptığı etkinlikte yeni geliştirilen mükemmel performansa sahip masaüstü işlemcisini tanıttı.
amd-ryzen-1700x-performans
AMD markasının mükemmel performansa sahip CPU'ları çok iyi noktalara götürme amacı ve çekirdeklerin adı göz öününde bulundurularak düşünülen 'Ryzen' işlemciler, dizüstü ve masaüstüü sistemlerde kullanılabiliyor. Yeni AMD Ryzen işlemcisinin içerisine konulan bir takım öğrenme ve uyum özelliklerine sahip SenseMI özelliğini de tanıttı. SenseMI teknolojisi bilgisayar özellikleri ile yetinemeyen daha fazlasını isteyen kişiler için bilgi işlem ve verimlilik açısından bütün gelişmeleri birlikte sağlıyor.
amd-ryzen-1700x-performance
AMD SenseMI teknolojisi AMD'nin yüzde 40'ı aşan bir performans artışını gerçekleştiriyor ve bunun içinde 5 bileşen kullanıyor. İşte bu bileşenler:

- Pure Power Bileşeni: 100 birbiri ile bağlantılı sensör, en uygun, en iyi saat frekansı ve voltaj sağlayan en düşük enerji kullanımı ve bir tek ısı derecesi sunan işletim uygulamasıdır.
- Precision Boost Bileşeni: Sabit sensörleri takip eden akıllı saat hızlarını 1 sn de 1000 e kadar 25Mhz'lik aşamalarla optimize etmektedir.

- Extended Frequency Range Bileşeni: Sistemin aşırı ısındığını anladığında XFR performansı yükseltmek adına Precision Boost frekansını arttırıyor.

- Neural Net Prediction Bileşeni: Bir tür yapay zekadır. Geçmiş işlemlere bakarak gelecek işlemleri tahmin etmeye çalışır.

- Smart Prefetch Bileşeni: Uygulama davranışlarını takip eden, uygulamaya gerekecekleri önceden tahmin eden bu gerekenleri önceden hazırda tutan, öğrenme algoritması diyebiliriz.
amd-zen-vs-intel
AMD, 'New Horizon' da 16 izlekli 3.4 GHz, 8 çekirdek AMD Ryzen yeni masaüstü işlemcisinin alışıla gelmişin dışında sunumunu yaptı. AMD Ryzen işlemcilerin VR, teknoloji meraklıları ve oyuncular için sunduğu yeni geliştirmelerin gösterildiği demolar şu şekilde:

- En kısa sürede piyasaya sürülecek olan Vega GPU'nun ilk tanıtımı Ryzen işlemcilerle birlikte 4K çözünürlükte yüksek FPS ile Star Wars Battlefront–Rogue One oyunu oynanarak yapıldı.

- Handbrake ve Blender ile video kod değişimi ve görüntü işleme tanıtımları yeni CPU'nun çoğu yaratıcı ve karışık işlemde Intel Core i7 6900K'ya yetiştiğini ya da geride bıraktığını gördük. 140W TDP değerleri bulunan Core i7 6900K boost ve stok hızla çalışmayı sürdürürken 95W TDP Ryzen yeni işlemcisi boost yokken bile 3.4 Ghz gibi süper bir hızda işlem gerçekleştirerek işlemcinin watt başına performansı gösterildi.(Gerçekten çok muazzam.)

AMD Ryzen Ne Zaman Çıkıyor?
AMD Ryzen işlemcilerin çıkış tarihi, Dizüstü bilgisayarlar için 2017 yılının 2. çeyreği, masaüstü bilgisayarlar için ise 2017 senesinin 1. çeyreği olarak tahmin edilmektedir. Etkinlikteki performansı gördükten sonra merak etmemek elde değil.
amd-ryzen-1700x-fiyat

AMD Ryzen İşlemci Fiyatları
1700 - 329$
1700x - 399$
1800x - 499$

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder