Türk Telekom C-RAN teknolojisini denedi!

Türk Telekom, C-RAN teknolojisini uyguladı. Bu da demek oluyor ki 5G Geliyor!

Turk-Telekom-5G

Kaliteli fiber altyapısı ile Türk Telekom hizmet, çekim ve hızını 2'ye katlayacak C-RAN teknolojisini denedi. Kalabalık, çok sayıda kişinin olduğu büyük alanlarda daha da telefon çekmeme veya bağlantı zayıflığı çoğumuzun başına gelmiştir. İşte bunu ortadan kaldıracak 5G. 5G teknolojisine geçebilmek için çok kaliteli bir alt yapı gerekiyor. Türk Telekom bu zamana kadar yapmış olduğu yatırımlar ile, 5G'nin can alıcı noktası olan C-RAN teknolojisini kolaylıkla kullanabilecek operatör durumunda. 81 il 228 bin k gibi çok büyük ve kaliteli fiber altyapısı sayesinde, günümüz teknolojilerini sunmakla kalmayıp, ilerde keşfedilen yeni teknolojileri de kullanıcılarına kolaylıkla sunabiliyor.

'Kaliteli altyapımız ile en kaliteli hizmeti vereceğiz'
Cengiz Doğan, Türk Telekom'un denediği C-RAN teknolojisi konusunda şunları dile getirdi:
'Daha önce olduğu gibi Türk Telekom olarak, 5G teknolojisini de Türkiye'ye en kaliteli şekilde sunmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda, C-RAN teknolojisini denedik. Bu teknoloji sayesinde hem kalabalık ortam sorunların kurtuluyoruz hemde internet hızı artıyor. Türk Telekom böylece daha iyi ve daha hızlı internet sunma yolunda ilerliyor. Bu testleri başarılı şekilde gerçekleştirmemizde kaliteli alt yapı için yaptığımız yatırımların çok etkisi var.
Testte Türkiye'de ilk defa farklı baz istasyonlarının hücreleri arasında da taşıyıcı birleştirme yapıldı.
5G için çalışmalara ilk başlayan operatör olan Türk Telekom C-RAN teknolojisini ilk defa İstanbul Çekmeköy'de 50 kbir alanda denemişti. Yapılan testlerde hız konusunda iyileştirme için farklı özelliklerde test edildi.

Peki bu 5G için gerekli C-RAN Teknolojisi nasıl çalışıyor? Nedir?

Denemeleri Huawei ile beraber yapılan C-RAN Teknolojisi, baz istasyonlarının kontrol ünitelerini farklı yerlerde bulunmasına rağmen, Hepsine merkezi bir nokta belirliyor. Bu sayede istasyonlar arasındaki hız süper derecede artıyor. Artık C-RAN Teknolojisine geçildiğinde çok daha fazla mobil iletişim hızı verilebilecek. Japonya, Çin ve Güney Kore gibi ülkelerde de C-RAN Teknolojisi için testler sürmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder