Yahoo Şirketine Soruşturma Açıldı

Geçtiğimiz günlerde Yahoo'nun yaşadığı siber saldırıyı kullanıcılarına geç haber verdiği düşünülerek ABD'de soruşturma açıldı. Basından öğrendiğimiz iddiada, Yahoo'nun eski CEO'su Marissa Mayer'de soruşturma içerisinde bulunuyor.
yahoo-hack-password-online

Amerikalı merkezli teknoloji öncüsü Yahoo'nun, 2014 senesinde hack saldırısına uğradığı duyurulmuştu. Yahoo resmi açıklamasında 500 milyon kullanıcının doğum tarihi, karıştırılmış şifresi, e-posta adresi, kullanıcının adı, hesap doğrulama güvenlik sorusu bunların cevabı, telefon numarası, gibi bilgilerin alındığını duyurmuştu. İşte Yahoo'nun bu bilgileri kullanıcılarına geç duyurduğu düşünülerek hazırlanan iddia şirketin baya bir başını ağrıtmıştı. Düşünülen bu iddia ABD'de SEC tarafından incelendi. Basında yer alan iddiada SEC (The Securities and Exchange Commission), Yahoo şirketinin hack saldırısı konusunda duyuruyu ne kadar bir süre sonra yaptığını araştırmak için soruşturma başlattı.Google'ın arama motoru konusunda en ciddi rakibi olan fakat son senelerde rakibinin baya arkasında kalan Yahoo bir süre önce ismini değiştirmişti. Satışı karma karışık bir hal alan şirket bu yüzden artık Altaba ismi ile devam etme kararı aldığını duyurmuştu. Bunun üzerine Yahoo şirketinin CEO'su Marissa Mayer görevinden ayrılacağını söylemişti. 
marissa-mayer-yahoo
Bu soruşturma her ne kadar istifa etse bile o dönemde CEO olan Evita lakaplı Mayer'ı da kapsıyor. Marissa Mayer, 2012 senesinde Yahoo şirketinde göreve gelen Mayer, dünyanın en fazla kazanan profesyonelleri listesinde üst sıralara oturmuştu. Yahoo şirketinin medyatik CEO'su olan Marissa Mayer, teknoloji sektöründe zirveye çıkan istisna kadınlardan birisi olmuştu. CNBC haberine göre 2015 yılında aldığı bonuslar ile beraber 42.1 milyon dolar kazanan Marissa Mayer teknoloji dünyasında en çok kazanan CEO'larından bir tanesi haline gelmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder