Android cihazlar için hata çözümleri

Android bir akıllı cihazınız var ise Google Play Store’dan uygulama indirmeyi denediğinizde ya da güncelleme yapmayı denediğinizde sorunlar ile karşı karşıya kalıyorsanız, sizi yardımcı olalım...
Google Play Store'da, çoğu kullanıcı bu hata kodları ile karşı karşıya kalıyor. Bu paylaşımımızda hatalardan dolayı zor durumda kalan arkadaşlarımızı düşündük yardımcı olabilirsek ne mutlu bize. Hangi hataya karşı hangi çözüm yollarını deneyeceğinizi elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.
Aşağıda verdiğim hata çözüm yöntemlerini denerken dikkatli olun. Bu çözüm yollarını denerken ilk olarak mutlaka telefonunuzu yedekleyin yoksa oluşabilecek sorunlardan teknobakis.blogspot.com sorumlu değildir.
Bilmeniz gerekenleri söylediğime göre hata çözümlerine başlayalım…
android-hata-veriyor
1. Hata Kodu 491:  Güncelleştirme ya da indirme yapılamıyor. 1. Çözümü: Cihazınızdan Google hesabını kaldırın. Daha sonra Google Play Store’a interneten girerek cihazınızı oradan da kaldırın. Sonra cihazı yeniden başlatın ve hesabınıza tekrar giriş yapın.


2. Hata Kodu 498: Mağazadan yapılan indirmenin kesintiye uğraması.

2. Çözüm: 498 kodlu hata telefonunuzun ön belleğinin dolduğundan kaynaklanmaktadır. İndirmek istediğiniz dosya botunu kadar yer olmadığı için bu sorunu yaşanmaktasınız. Bu hatadan kurtulmak için gereksiz yer kaplayan dosyalarınızı silin, arka planda çalışan uygulamaları kapatın ve sonra telefonu güvenli modunda başlatarak [Genelde samsung telefonlar için bu güç, menü tuşları ve ses kısma tuşlarının hepsine birden basarak yapılıyor. Çoğu android telefonda ise güç tuşu ve ses kısma tuşuna basılarak yapılır.] güvenli moda sorunsuz bir biçimde girdikten sonra ayarlar-ön belleği bölme  seçeneğini göreceksiniz bu seçeneği seçin. Daha sonra onaylamak için yeniden güç tuşuna basın. 
 
 
3. Hata Kodu 919: Uygulama açılmıyor. 3. Çözüm: Telefonda hiç boş alan olmadığında bu sorun karşımıza çıkıyor. Telefonda boş yer açarak tekrar denediğinizde geçtiğini görebilirsiniz.

 

4. Hata Kodu 413: Uygulama indirilemiyor ya da güncellenmiyor hatası. 4. Çözüm: Genelde proxy ayarlarını değiştiren kullanıcılar bu sorun ile karşılaşıyor. Ayarlara girerek uygulamaları açın sonra Play Store ve Google hizmetlerini seçerek verileri temizleyin, durdurmaya zorlayın sorunun kalktığını göreceksiniz.

android-hata-kodu

5. Hata Kodu 921: Uygulama indirmeyi denediğimizde alınan hata. 5. Çözüm: Google Play Store uygulamasının verilerini silin ve ön belleğini temizleyin. Fakat bu adımı uygularken dikkatli etmeniz gereken nokta kayıtlı ayarlarınız silinebilir!
 
 
 
6. Hata Kodu 923: Senkronize işlemi sırasında yeterli alan yok ya da sorun çıkıyor.
6. Çözüm: Telefonda önemsiz alan kaplayan bütün uygulamaları ve Google hesabınızı silin. Daha sonra telefonunuzu güvenli mod ile başlatarak ön bellek bölümlendirmeyi yapın ve tekrar başlatın sorunun gittiğini göreceksiniz.

 

7. Hata Kodu 403: İndirme hatası. 7. Çözüm: Bu hata ile genelde aynı cihazda 2 farklı Google hesabı açan kişiler karşı karşıya kalıyor. Hesabınızı doğruladıktan sonra hata veren uygulamayı silin ve sonra tekrar indirmeyi deneyin bu kadar kolay.
 
8. Hata Kodu 927: Güncelleme yapıldığı için uygulamala indirme hatası. 8. Çözüm: Google Play Store'un güncellemesinin bitmesini beklemelisiniz. Hala hata devam ediyorsa, Google Play Store’un ve Google Hizmetlerinin verilerini silerek, durdurun.
 İşlemlere başlamadan önce tekrar uyarıyorum telefonunuzda bulunan verilerin bir yedeğini alın. Google Play Store hatalarından sizleri kurtarabildiysek ne mutlu bize...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder