Hidrojen ile Çalışan Motoru Jantın İçerisine Koydular

Hidrojen ile çalışan araba yapan Uludağ Üniversitesi öğrencileri, yaptıkları aracın motorunu jantın içine sığdırdılar.
hidrojen-calisan-motor

%100 yerli Otomobil yapabilmek için kolları sıvayan Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencileri, büyük kısmını yaptıkları aracın motorunu da kendileri yapan öğrenciler, yaptıkları hidrojen ile çalışan motoru aracın jantının içine sığdırdılar. Bunun sayesinde dişliler, şaft ve diferansiyeli ortadan kaldırdılar, boşa enerji ve gürültü sarfiyatını yok ettiler. yaptıkları aracın yalnızca pili kaldığını belirten öğrenciler, en kısa sürede onu da bitirip %100 yerli otomobil üretecekler.
'HAP MOTOR OLARAK BİLİNMEKTEDİR'
  Projesi devam eden otomobil ile ilgili konuşan Makine Mühendisliği Öğrencisi Ebubekir Pınar, 'Biz bunun üstünde 2 senedir uğraş veriyoruz. Bu motoru Uludağ Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü'nde okumakta olan arkadaşlar ile beraber yaptığımız araçlar üstünde kontrol ediyoruz. İlk başlarda 2014 senesinde test ettiğimiz ve üstünde bir çok hata bulunmasına rağmen, yerli en iyi tasarım da ikincilik ödülü almayı başardık. Araç üstünde çalışmalarımıza devam ederek motoru geliştirmeyi başardık. Motoru hidrojen ile çalışır duruma getirip jantın içine sığdırdık. Projemizdeki  motor hap motor olarak tanınıyor. Jant içerisinde duruyor.
'HİDROJEN ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİYOR'
'Motoru jantın içerisine sığdırmak aracın fazladan güç kaybetmesine engel oluyor. Bu proje ile TÜBİTAK yarışmasında yerli en iyi derecesinde 2.ödülünü kazandık. Hidrojen ile çalışan bir motor. Hidrojen enerjisi ile elektrik enerjisi üretiyor. Hidrojen, depo edilmiş tüplerden yakıt piline aktarmaktayız. Biz yalnızca yakıt pilini üretmedik, onu da geliştirirsek aracımız çalışacaktır. Projemizde eksik kalan yakıt pilini de arkadaşlar ile beraber üretip, aracı %100 yerli yapacağız. yaptığımız araçta kullandığımız yöntem ile dişliler, şaft ve diferansiyeli ortadan çıkardık'.
hidrojen-enerjili-motor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder