BTK Uyarıyor! Whatsapp Konuşmaları Çözülebiliyor!

BTK tarafından da WhatsApp'ta bulunan güvenlik açığı için uyarı geldi. BTK, anahtar ile uçtan uca şifrelemenin kolaylıkla çözülebildiğini belirtti.
whatsapp-guvenlik-acigi

Dünyanın en çok kullanılan, 1 milyarın üzerinde kullanıcısı bulunan WhatsApp uygulamasında bulunan güvenlik açığı için, Ömer Fatih Sayan da uyarıda bulundu. BTK Başkanı Sayan, anahtar kullanılarak uçtan uca şifrelemenin kolaylıkla çözülebildiğini belirtti.
'ANAHTAR KULLANILARAK UÇTAN UCA ŞİFRE KOLAYCA ÇÖZÜLEBİLİYOR'
Uzmanlar WhatsApp uygulamasında ciddi bir güvenlik sorunu olduğunu açıkladı. Güvenlik konusunda uzman Tobias Boelter tarafından keşfedilen bu güvenlik problemi, WhatsApp konuşmalarında bulunan şifreleme sisteminin gerçekte o kadar güvenli olmadığı ve gönderdiğimiz mesajların kolayca başkaları tarafından görülebileceğini gösteriyor. Bu açık BTK Başkanında gündemindeydi ve uyardı. Başkan Sayan, anahtar kullanıldığında uçtan uca şifrelemenin birşey ifade etmediğini ve kolaylıkla çözüldüğünün altını çizdi.

'YERLİ VE MİLLİ MESAJLAŞMA UYGULAMALARINI KULLANIN'
WhatsApp uygulamasında bulunan bu güvenlik sorunları karşısında güvenlik araştırmacıları yerli ve milli mesajlaşma uygulamasının kullanılmasını tavsiye ediyor. Geçtiğimiz aylarda yapılan Bilişim Zirvesi'nde konu hakkında Başbakan Binali Yıldırım, devlet ve kamu iletişimlerinin daha güvenli ortamlarda yapılması için Kamunet projesinin geliştirildiğini duyurulmuştu. Başbakan Binali Yıldırım, güvenlik konusunda siber saldırılara karşı mücadelede yeni projeler geliştirildiğini ve kamu veri ve bilgilerinin Kamunet ile çok daha güvenli tutulacağının altını çizmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder