2016 yılında toplam 90 milyar uygulama indirildi

App Annie araştırma şirketi tarafından yapılan duyuru, Android ve iOS kullanıcıları 2016 yılındaki uygulama kullanma ve indirme alışkanlıkları konusunda ciddi bilgiler içeriyor. Geçtiğimiz sene iOS ve Android'de indirilen uygulama sayısının bir sene öncekine oranla %15 arttığı ve 90 milyara geldiği duyurulurken, toplam Android ve iOS uygulama geliştiricilerin 89 milyar dolar kazanç sağladığı belirtiliyor. İndirilen bu uygulamalarda harcanan toplam zamanda %20’den fazla yükselerek 900 milyar saate gelmiş bulunmaktadır. Uygulamaların nasıl önemli bir yer tuttuğunu gözler önüne seriyor. 
ios-android-uygulama-sayisi
Bu uygulama gelirlerinin %30’u mobil platformların sahiplerine verilmektedir. iOS ve Android uygulamalarından 2016 yılında sağlanan kazanç 127 milyar dolar olsa bile, Google ve Apple'ın payından sonra geliştiricilerin cebine 89 milyar dolar gibi bir rakam girdi. Uygulama içerisindeki reklamlardan kazanılan gelirler de bu rakamın içerisinde bulunuyor. Hatta ve hatta üçüncü taraf Android mağazalarına ödenmiş rakamlar bile bu hesaba katılıyor. Yani çok kapsamlı bir rapordur.

Bu rapor, giderek büyüyen platformlardaki uygulama benimseme yüzdesini de gözler önüne getiriyor. Endonezya, Brezilya, Meksika ve Hindistan gibi büyümekte olan pazarlarda uygulama ekosisteminin 2016 senesine göre ciddi ölçüde geliştiği anlaşılıyor. Birleşik Krallık ve ABD gibi ciddi pazarlarda 2016 yılının en fazla kullanılan uygulaması ise YouTube. Google şirketinin video servisi, Çin'in yerel video sitesi iQiyi geçecek gibi görünüyor. En fazla kazanç sağlayan uygulamalar listesinin en başındaki isim ise Netflix.
android-ve-ios-uygulama

Android ve iOS kullanıcıları 2016 yılında oyun geliştiricilerine büyük paralar kazandırmış

2016 yılı mobil oyunlar içinde fazlaca kârlı oldu. iOS kazanılan toplam uygulama gelirinin %75’ini oyunlar üzerinden sağladı. Android'de de bu oran %90’a kadar arttı. 2016 yılında mobil oyun oyunların zirvesindeki isim Pokemon Go, seneyi 950 milyon dolar kazançla kapattı.
App Annie şirketinin açıkladığı raporuna baktığımızda, ABD’de 2016 yılının en fazla kazanç sağlayan uygulamaları Netflix, Tinder, Spotify, HBO Now ve Line. En iyi kazanan oyunlar ise Clash of Clans, Game of War: Fire Age, Pokemon Go, Monster Strike ve Clash Royale.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder