Hedef Milli Arama Motoru olmak 'Geliyoo'

 Bakan Ahmet Arslan yeni yerli arama motoru konusunda açıklamalarının ardından iki mühendis, 10 senelik bir çalışmanın ürünü milli arama motoru ''Geliyoo''yu test yayını ile hizmete sundu. 

milli-arama-motoru-geliyoo

 Bakan Ahmet Arslan'ın yeni yerli arama motoru konusunda açıklamalarından sonra iki mühendis, 10 senelik bir çalışman ürünü olan yerli arama motoru ''Geliyoo''yu test yayını ile online olarak hizmete sundu.
 Bakan Ahmet Arslan 'Yerli arama motorunu yapmamız ülkemiz açısından çok önemlidir" sözü büyük ilgi uyandırdı, yeni yerli arama motorunun ise nasıl olacağı da merak uyandırmıştı.
10 MİLYON TL MASRAF YAPTILAR
10 senedir yerli arama motor üstünde çalışan mühendisler Fatih Arslan ve Hakan Atabaş ile milli arama motorumuz ''Geliyoo''yu yapatılar. Milli arama motoru olması beklenen, www.geliyoo.com yayına girdi. Senelerdir arama motoru çalışması üstünde emek veren ve bu zamana kadarda Geliyoo isiminde yaptıkları arama motoruna 10 milyon Türk lirası para harcayan iki mühendis, milli arama motorunda her konuyu en ince detayına kadar düşündüler.
'TÜRKİYE'NİN MİLLİ ARAMA MOTORUNU YAYINA SUNMAYA TALİBİZ'
Yayına başladığı günden bu zamana kadar hızlı bir ivme ile büyüyen Geliyoo.com, 2018 yılında 3 milyon müşteriye ulaşarak %7'lik kullanım oranına kadar büyümesi beklendiği duyuruldu. Diğer yandan, milli arama motorunda çoğu önemli özellik bulunmakta, Fatih Arslan ve Hakan Atabaş Türkiye'nin milli arama motorunu hizmete sunmaya talip olduklarını ve bu bilgiye, güce ve tecrübeye sahip olduklarını söyleyerek yetkililere seslendiler.
'CİDDİ BİR ÇALIŞMA ORTAYA KOYULMADI'
Yeni arama motoru Geliyoo'nun CEO'su olan Hakan Atabaş, ülkemizde en uygun alt yapının Geliyoo.com'da buşunduğunu belirtti. Hakan Atabaş, Geliyoo yerli arama motorunun Türkiye'de bu zamana kadar hiç bir arama motoru tarafından yapılmayan çalışmalar ile donatıldığının altını çizerek, yatırımcılara da yatırım fırsatı olabileceğinin duyurusunu yaptı.
Hakan Atabaş, 'Çoğu ülke Google'ın tüm dünya genelindeki üstünlüğünü yok edecek çalışmalar yaptı. Bu çalışmaların ilk örneği; Türkiye'de de hizmette olan Rus arama motoru Yandex. Daha sonra bunu Çin devam ettirerek Baidu ismindeki arama motorunu hizmete sundu. Türkiye'de de bunun gibi girişimler oldu; fakat kesinlikle ciddi bir çalışma yapılmadı.
Sebebi ise maddi imkanların yetersizliği, yeterli teknik personel ve desteğin bulunmamasıdır. Bir diğer etken de güçlü maddi desteği olan yatırımcıların daha hızlı para getirebilecek yatırımlarla ilgilenmesidir. Bundan dolayı Türkiye'nin milli bir arama motoru olması lazım ve bu milli arama motoru 'Geliyoo ile neden olmasın' diye konuştu.
'GÜVENİ VE DESTEĞİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞINA İNANIYORUZ'
Bu arama motoru konusunda baya geç kalındığını belirten Hakan Atabaş, Geliyoo'nun güveni ve gereken desteği boşa çıkarmayacağına inandığını söyledi. Atabaş, 'Fazlaca özellik ve çalışmayla hizmet sunmaya hazır olan Geliyoo'nun şu anda demo olarak çalışmasının en ciddi sebebi yatırım konusunda çok önemli ekipmana ve teknik desteğe ihtiyaç olunmasıdır. Geliyoo Şirketi, Ülkemizde milli arama motorunu yapabilecek tecrübe ve güçteki tek firma olma özelliğini bulunduruyor ve bunun yanında tecrübesinden faydalanarak milli arama motoru çalışmasının da talibi olmaktadır. Ülkemizde gerçek anlamda bir arama motoru yapılacak ise bu Geliyoo olmadanimkansız gibi. Geliyoo'nun tecrübesi, bilgisi ve algoritma bilgisi ile teknolojik anlamda en azından danışılması gereken bir şirkettir' dedi.
'E-TİCARET PROJELERİMİZDE VAR'
Hakan Atabaş ''Geliyoo''nun yalnızca arama motoru konusunda değil e-ticaret konusunda da çok ciddi projeleri bulunuyor. En kısa zamanda hizmete sunacakları ve Ülkemizde ilk defa kullanılacak olan e-ticaret arama motoruyla da oldukça hızlı satış potansiyeli yakalayabilecek bir yapılandırma ile de karşımıza gelecek Geliyoo'nun kendi içinde yapmış olduğu gelir modelleri ile şirketi ayakta tutarak bu arama motorunun Türkiye'ye kazandırılması için çalıştığını görmekteyiz. Bilgi güvenliği, robot teknolojileri, enerji ve uzay teknolojileri, siber güvenlik alanında da projeleri olan Geliyoo'nun milli arama motoru ile amaçladığı yerde olmasına tüm kalbimiz ile inanmaktayız.' diye konuştu.
yerli-arama-motoru-geliyoo

'Geçtiğimiz günlerde Bakanımız Ahmet Arslan’ın 'Yerli arama motoruyla ilgili çalışmalar yapmaktayız' duyurusunun, Geliyoo isimindeki arama motoru ile hiçbir alakası bulunmuyor. Tabi ki ülkemize faydası olacak, milli ve yerli her türlü projeye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, bu zamana kadar olduğu gibi gelecekte de destekverecektir.'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder