Drone'lar Kargo Taşımacılığında Kullanılabilir

200 kg dan daha fazla yük taşıyabilen Norveçli şirketin geliştirdiği drone'dan, taşımacılık, kargo taşımacılığı ve arama kurtarma alanlarında yararlanılabilir.
griff-300-drone

Griff Aviation Norveçli drone şirketinin Sosyal Medya Yöneticisi yaptığı duyuruda, 200 kg dan daha fazla yük taşıyabilen 8 pervaneli drone'ları, Ülkemizde de piyasaya süreceklerini fakat kesin tarihin belirlenmediğini duyurdu.
'YANGIN SÖNDÜRME ALANINDA DA KULLANILABİLİR'
Bu aracın fiyatının bu senenin ilk aylarında açıklanacağını söyleyen Gogstad-Andersen, 'Griff 300 aracımız arama kurtarma ve kargo konusunda kullanılabilecek. Beton, yiyecek,içecek ya da istediğiniz şeyi taşıyabilirsiniz. Kullanıcı, taşıyacağı şey hakkında bize bilgi verirse, drone'un taşıma kapasitesini müşterinin isteğine göre ayarlayacağız. Siparişe göre yapılan bir su tankı drone'dan yangın söndürme veya sulama alanlarında da faydalanabilirsiniz' diye konuştu.
'SATIŞ KONUSUNDA DİKKAT EDİLECEK'
Bu aracı genelde, tarım ve özel sektöre satmak istediklerini söyleyen ve güvenlik güçlerine de sunmayı amaçladıklarını dile getiren Gogstad-Andersen, 'Her başvurunun isteğini karşılamayı hedefliyoruz. Griff malzemeleri, insanlara zarar verebilecek kişilerin kesinlikle eline geçmeyecektir' ifadelerini kullandı.
Kamera ile drone'un, kullanan kişiye aynı bir helikopter içinde oturuyormuş gibi bir his vereceğini söyleyen Gogstad-Andersen, '2017 yılında da büyük ve küçük boyutlarda geliştirilen drone'ları Griff şirketi üretecektir.' dedi.
'45DK HAVADA KALABİLİYOR'
Norveçli Griff Aviation şirketinin ürettiği Griff 300 modeli, 226,7 kg yük taşıyabiliyor. Bahsettiğimiz araç,yük taşırken 45 dakika işlem yapabiliyor. Griff 300 modelinin bu kadar bir yükü kaldırabilen, ilk ve tek Drone olduğunun altı çizildi.
griff-300-drone

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder