BTK'nın Siber Ordu Yarışması 'Bayrağı Yakala' Bitti ! Sonuçlar

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) yapılan duyuruda, gönüllü veya Ulusal Siber Olaylara Müdahele Merkezi [USOM] görevlisi olarak, Ülkemizin siber güvenliği için çalışmak isteyen kişileri belirlemek adına 'Siber Yıldız' adında bir yarışma yapılacağı duyurulmuştu ve bu yarışmaya 26.000 kişi talepte bulundu.
siber-yildiz

Başvurulardan sonra, 24 saat devam eden yarışma bugün sona bitti. Yarışmaya katılan kişiler 13 değişik bayrağı bulabilmek için yeteneklerini gösterdi. Yarışma süresince 'siberyıldız' sitesine 70 bine yakın cevap sunuldu.
Yarışmayla ilgili gelişmeleri ve yarışma sonuçlarını sosyal paylaşım sitesi Twitter resmi hesabından anlık olarak açıklayan BTK Başkanı Sayan, twitter paylaşımlarında yarışmaya katılan bütün katılımcılara teşekkür etti, 'Ülkemizin Si̇ber Yıldızları hepiniz süpersiniz.' paylaşımlarında bulundu.

SİBER YILDIZ SONUÇLARI NE ZAMAN DUYURULACAK

Yetenek ve bilgilerin test edileceği yarışma sonucunda çalışma tecrübesi ya da mezuniyet şartı aranmadan seçilecek personelin bir bölümü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesindeki USOM, bir bölümü de kamudaki siber güvenliğe de alınarak istihdam sağlanacak. Türkiye'nin siber güvenliğine gönüllü olarak katkı sağlayacakların da seçileceği yarışma sonrasında yapılacak etkinliklerle, Kamp ve eğitim programları ile uzman gereksiniminin karşılanması hedefleniyor.
Yarışmada geçici sonuçlar, 'Cevap paylaşımı ve kopya sebebiyle elenmeler oluyor. Ayrıntılı incelemeler devam etmektedir, Kazanan 15 kişilik ödüllü liste bir hafta sonra duyurulacaktır. Bütün katılımcılara teşekkürler.' denilerek ile açıklama yapıldı. İncelemeler bittikten sonra kesin sonuçlar önümüzdeki günlerde BTK resmi sitesinde yani "www.btk.gov.tr" adresinden duyurulacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder