PC’de kayıtlı Wi-Fi şifresi nasıl öğrenilir?

Bilgisayarda kayıtlı fakat siz şifreyi bilmiyorsanız bu anlatım işinize yarayabilir...
wifi-sifresi-ogrenme
Evde Wi-Fi'nin büyük kolaylık sağladığı bir gerçektir ama beraberinde getirmiş olduğu problemler de var. En ciddi Wi-Fi problemlerinden biri de ağ şifresini hatırlamamak. Genel olarak herkes yaşamıştır. Bizlere güvenlik açısından rastgele, uzun Wi-Fi şifresi yapmamızı istiyorlar ve sonrasında bu karmaşık şifreyi unutuyor veya kaybediyoruz.
Wi-Fi'ye bağlı bir cihaz için sorun yok ama yeni bir cihaz aldığımızda veya misafir geldiğinde şifre gerekebilir. Bu sorunu ortadan kaldıralım ozaman...
PC’de kayıtlı Wi-Fi şifresi nasıl öğrenilir?
Bağlantı varken
Windows 7, 8,  8.1 ve 10 için parolayı almak kolay.Windows 10’da Başlat menüsü üstünde sağ tıklayıp ve Denetim Masası’nı açın. Kategori görünümü aktifken Ağ ve Internet>Ağ ve Paylaşım Merkezi'ne gelin.
wifi-sifresi-nasil-ogrenilir
Sekme üzerinde mevcut bağlantıların sıralandığı 'Etkin ağlarınızı görüntüleyin' isimli bir bölüm göreceksiniz.  'Bağlantılar' diye listelenen mavi linke tıklayın.
Wi-Fi Durumu isminde bir pencere açılacak. Sonrasında Kablosuz Özellikleri > Güvenlik bölümünü seçin. Ağ güvenlik anahtarı isimli bölümde işte Wi-Fi şifresi karşımızda fakat bir dizi nokta şeklinde görünüyor. Nokta sayısı sadece şifreyi gizlemek içindir şidre karakteri ile eşit sayıda olmayabilir.
Karakterleri göster'e tıklayın ve parolanızı öğrenin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder