Bilinmeyen Aygıt Nasıl Bulunur Kesin Çözüm

Aygıt yöneticisini açtığımızda karşımıza çıkan Bilinmeyen Aygıt uyarısını siz de gördünüz mü? Bu sorunu nasıl çözeceğimizi bilmiyorsanız sizlere yardımcı olmayı hedeflediğim bir makale ile karşınızdayım. Bilinmeyen aygıt nedir? nasıl bulunur? Bu çoğu kişinin sorunu olabiliyor. Sizlere bu sorunun basit bir şekilde nasıl çözüleceğini açıklıyorum. Bilinmeyen Aygıt Nasıl Bulunur İşte Kesin Çözüm!
bilinmeyen-aygit-sorunu-cozum
1- Aygıt yöneticisine girin
2- Bilinmeyen Aygıtı sağ tıklayıp özellikler penceresini açın.
3. Yukarıda bulunan sekmelerden AYRINTILAR sekmesini tıklayın.
4. Burada AYGIT KOPYA KİMLİĞİ yazan seçeneği seçtikten sonra.
5. Buna benzer bir yazı göreceksiniz
HDAUDIOFUNC_01&VEN_1002&DEV_AA01&SUBSYS_00AA0101&REV_10005&942D4F2&0&0001
Mavi yazı üreticinin bilgisini, Kırmızı yazı da aygıt bilgisini vermektedir.
6. Pcidatabase sitesine girin.
pcidatabase-nasil-kullanilir

7. Device Search yazan yere kırmızı yazı ile gösterdiğim kodu girin .[Ben örnek olarak gösteriyorum sizde farklı kod olacaktır] ve aramayı başlatın.
8. Yaptığımız aramada karşımıza birden fazla sonuç çıkabilir. 
Eğer birden fazla sonuç çıkarsa benim yaptığımdan örnek aramadan anlatıyorum. Çıkan mavi ve kırmızı yazıya göre sürücümüzü arasından bulacağız. Yani, bulmamız gereken 0xAA01 ile 0x1002  bunların olduğu sürücü.
9. Farklı bir sayfa açılacaktır. Ctrl+F tuşuna basıp arama kısmına Device ID kısmındaki yazıyı [örnekteki kırmızı AA01 kod] yazarak ve aratabilirsiniz.
10. Aramanın sonunda bulunan bölümde bilinmeyen aygıtın bilgileri yazmaktadır.
Artık markasını modelini biliyorsunuz...

Bilgisayara format attıktan sonra en büyük sorunumuz bilinmeyen sürücülerdir. Yukarda belirttiğim gibi bilinmeyen aygıt nasıl bulunur kesin çözüm makalemizdeki ikinci yöntemi paylaşıyorum.


İlk olarak başlat menüsüne aygıt yöneticisi yazıp aygıt yöneticisine girin. Sarı ünlem şeklinde bir işaret görüyorsanız oraya tıklayın ismi yerine bilinmeyen aygıt yazan yere tıklayın gelen pencerede ayrıntılara gelin ve özellik yazısının altındaki açılır menüye tıklayın. Daha sonra donanım kimlikleri bölümüne gelin ve bilinmeyen sürücünün değerlerinin üsttekini kopyalayın.

Kopyaladığınız bu değeri Google arama motoruna yazdığınızda bile aygıtın ismini bulacaksınız.
Bir sorun yaşarsanız yoruma yazabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder