Nokia piyasaya geri dönüyor! Onaylanan tarih 2017

Nokia'nın Foxconn ve HMD Global ile yeni nesil akıllı telefonlarını 2017 senesi içerisinde piyasaya çıkaracağı kesinleşti. Peki, Nokia eskisi gibi olabilecek mi?

nokia-foxconn-hmd-global
Finlandiya merkezli zamanın teknoloji devi Nokia, önümüzdeki sene kesin bir şekilde akıllı telefon pazarına tekrar girecek. Şirkette yaptığı sunumda bunu kabul etti.


Nokia 2017'de geri dönüyor!
Nokia düzenlediği Capital Markets Day 2016 etkinliğinde gösterilen slaytlar, şirketin 2017 senesinde Nokia ismini taşıyan akıllı telefonlar ile tekrar akıllı telefon pazarına gireceğini kesinleştirdi.

Nokia ne yazık ki eskiden olduğu gibi ürünlerini kendi tesislerinde yapmayacak. Üretim için Finlandiya şirketi olan HMD Global ve Tayvanlı şirket Foxconn ile anlaştı. HMD Global zaten eski Nokia görevlilerince yönetiliyor.

Aksesuar ve akıllı telefonları geliştirme, satış süreci ve pazarlamasını HMD Global üstleniyor, Foxconn şirketi de Ar-Ge ve üretim kısmını yürütecek. Merkezi İngiltere olan en büyük reklam şirketi Mother ise reklam kısmını halledecek.
nokia-3310
Nokia ilk akıllı telefonunu ne zaman piyasaya çıkarıyor?
2017 senesinde Nokia markasını bulunan piyasaya çıkacak ilk akıllı telefonun D1C olması beklentiler arasında. Orta seviyede bir cihaz olması bekleniyor. 1080p ekran ve 3 GB RAM aynı zamanda Android 7.0 Nougat tabanlı D1C’nin Snapdragon 430 işlemciden gücünü alacağı söyleniyor.

Mobile World Congress 2017 (MWC) 27 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında düzenlenecek ve Nokia'nın yeni çıkacak akıllı telefonunun tanıtımını burada yapacağı düşünülüyor.


Nokia'nın yeni sahibi HMD Global'ın yaptığı duyuruya göre şirketin amaçları çok ciddi. Yeni Nokia'nın hedefleri.


HMD Global şirketinin yaptığı açıklamaya göre Nokia'nın hedefleri belirtilmiş durumda. Hedeflere bakılırsa Nokia yeni telefonu, Avrupa kıtasında yeni 3-5-6 ve yeni Nokia 3310 telefonları en son Temmuz 2017'de piyasaya çıkmış olacağını duyurdu.


Nokia 3310 Fiyat

Yenilenen Nokia 3310 telefonu, anlaşma yapılan telekominikasyon şirketlerinden veya mağazalardan piyasaya sunulacak. Yeni Nokia 3310 fiyatı 49 Euro olarak açıklanmıştı. Bu 49 euro ülkelerdeki vergilere göre de değişiklik gösterebilecek denmişti.



Nokia'yı satın alan HMD Global şirketinin efsane Nokia'yı tekrar önceki gibi en büyükler arasına sokmayı amaçladığını biliyoruz. Samsung, Huawei veya Apple arasında işleri baya zor fakat Nokia'nın da boş olmadığını hepimiz biliyoruz. Yani uzun lafın kısası kesin sonucu zaman gösterekcektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder