Mozilla Firefox Focus ve Mobil Reklam Engelleme

Mozilla, iOS için internette gizli kalmak isteyen kullanıcıları düşünerek, yeni iOS tarayıcısı Firefox Focus'u duyurdu. Mozilla Firefox Focus hakkında bilgiler!
firefox-focus-ios-browser
Son zamanlarda artık internette dolaşırken bilgilerin gizli kalması kullanıcıların ortak bir isteği haline gelmektedir. Google Chrome ve Safari gibi tarayıcılarda olan özel gezinti modlarıyla site geçmişi vb. bilgileri kayıt altında tutmuyor, yani en azından bir başkası telefonunuzu kurcalarsa, bu onlar için gizlilik anlamına geliyor.

Mozilla, bu konuda kullanıcıların yaşadığı sıkıntıları farketmiş olacak ki, geçtiğimiz günlerde iOS işletim sistemi için Firefox Focus adında yeni bir tarayıcı çıkardı.

Firefox Focus, fazlasıyla hızlı!
iPad ve iPhone düşünülerek tasarlanan Firefox Focus, yer imleri kısmı bulunmazken geçmiş ise hiç kayıt altına alınmıyor.

Firefox Focus ile bir siteyi açamadığınız takdirde, uygulamanın alt tarafında yer alan kısıma tıklayarak açamadığınız sayfayı Safari'de açabiliyorsunuz.
ipad-iphone-firefox-focus
Kısaca, Firefox Focus bilinen gizli gezinti modunu bir adım daha abartıyor. Varsayılan ayarları olarak reklamları, analitik ve sosyal izleyicileri engellemeyi başaran tarayıcı sayfa boyutlarında oynama yapmak isteyenler için yazı fontlarını bile engelleyebiliyor.

Bu yüzden tarayıcı analiz kodları ya da reklamlar ile meşkul olmadığı için, diğerlerine göre çok daha hızlı bir performansa sahip.




 Bildirim Olarak Gelen Reklamlar

Android cihazınız varsa ve bildirim olarkak gelen reklamlardan sıkıldıysanız, artık yeter diyorsanız android bildirim reklamlarından kurtulmak konusunu sizler için araştırdık.
Android sistem sürümü 4.1 veya cihazınızda daha üstü varsa, bildirim olarak gelen bıktıran reklamın üstüne basılı tutarak 'uygulama bilgisini göster' diye gelen yazıyı tıklayın.
Daha sonra karşınıza uygulama bilgileri bulunduğu bir ekran gelecek bu sayede bu saçma sapan reklamları bildirim olarak gönderen uygulamanın adını bulmuş olacağız ve bu bölümden iptal edeceğiz.

Mesela benim telefonumda 'Turbo 3D Racer' ismindeki bir uygulama bildirim reklamları veriyordu.
Buna benzer uygulamaların başkaların canını sıkmasını ve yapımcıların akıllanmasını istiyorsanız Google Play Store'da 1 puan verebilir başka kişilerinde sizin durumuna düşmesini engelleyebilirsiniz.

Android-reklam-virüsü-engelleme

Eğer ki cihazınız Android 4.1 sürümünden düşük ise 'Airpush Finder' gibi uygulamalar yükleyerek kurtulabilirsiniz.
Airpush diye Google Play Store'da ararsanız karşınıza gelen uygulamaları ve bu uygulamarın yorumlarını da okuyarak yükleyip kurtulabilirsiniz. Yorumları mutlaka okuyun çünkü her uygulama reklamdan kurtaramıyor.

Anlatmış olduğum yöntemlerle telefonunuza gelen bildirim reklamlarından kurtulabilirsiniz.
Bu bildirimleri gönderen uygulamalar çok fazla işinize yaramıyorsa silmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder