Kasırga Artı Milli Füze TSK'da

A'dan Z'ye milli olarak üretilen Kasırga Artı füzemiz, Geçtiğimiz günlerde yapılan tören ile Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi.

kasirga-arti-fuze
Ülkemiz savunma ve milli üretim konusunda her geçen gün giderek güçleniyor. Ara vermeden üretime devam edilen milli piyade tüfeği MPT-76'dan sonra gururlandıran haber Roketsan'dan geldi. Geçtiğimiz gün düzenlenen törende 302 mm üretilen füzelerden sonra fırlatma, komuta ve taşıma yükleme aracı TSK'ya teslim edildi. 


Kasırga artı'nın, yüksek tahrip ve isabet gücü bulunuyor
Roketsan'ın geliştirdiği Kasırga, menzili 100 km'ye ulaşabiliyor ve 70m yarı çapında yüksek hasar veren harp başlığı ile önemli bölgelere yapılacak atışlarda yüksek başarı imkanı veriyor.
kasirga-arti-milli-fuzemiz
Bu yeni füzemiz katı kompozit yakıt teknolojisine sahip ve yine Roketsan'ın tasarladığı T-122/300 çok amaçlı çok namlulu roketatar sistemi ile ya da T-300 serisi çok namlulu roketatar sistemleriyle kullanılabiliyor.


Düzenlenen teslim törenine katılan Milli Savunma Bakanı, Bu füzenin tam anlamıyla milli bir çalışma olduğunu altını çizerken, Roketsan'ın son zamanlarda kendini geliştirmeye sürekli devam ettiğini ve ciddi adımlar attığını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder