Facebook Dur Durak Bilmiyor


Facebook yaptığı son açıklama ile üçüncü çeyrekte 7.01 milyar dolarlık bir gelire ulaşıldığını duyurdu.

facebook-gelir-sosyal-medya
Diğer sosyal medya sitelerine göre en çok popüler olan Facebook, kazançlarını her geçen gün büyütüyor. Geçtiğimiz sene aynı dönemine kıyasla 3 kat daha fazla gelir elde eden Facebook, yalnızca çeyrek dönemde gelirini 7 milyar dolar gibi ciddi bir rakama yükseltmeyi başardı.
Mobil Reklam Gelirleri Yükseliyor
Üçüncü çeyrekte net kar 2.38 milyar dolar. Bu şekilde baktığımızda oldukça hızlı bir biçimde büyüme oranı yakalayan Facebook şirketinin kullanım istatistiklerinin ve diğer servislerine olan ilginin de artışıyla beraber çok daha popüler olduğu anlaşılıyor. Rapor ile ilgili değerlendirmelerde mobil reklamın giderek büyüdüğü ve bu sektörde yaşanan %84'lük artış ile Facebook'un gelirini katladığı belirtiliyor.
2016 yılının üçüncü çeyreğinde 1.66 milyar kullanıcısı olan Facebook bir senelik zamanda %20 oranda bir gelişme göstermiş. Kısa sürede dahi ciddi bir yükselme gösteren Facebook ilerleyen senelere de umut dolu bakılmasını sağlamaktadır. Facebook şirketinin yaptığı resmi açıklamalada özellikle canlı yayın ve video uygulamalarına ağırlık vereceklerini söylerken bu sayede kullanıcı sayısının daha da yükselmesi amaçlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder