ABD Saldırılardan Dolayı 7 Milyar Dolar Zararda



Çin ve Rusya kaynaklı olan DDoS saldırısı yüzünden Amerika'nın %78'i internet kullanamaz oldu ve zarar 7 milyar doları geçtiği duyuruldu!

ddos-attack-abd-russia
ABD tarihin en büyük siber saldırısını gördü. 21 Ekim Cuma günü başlamış olan saldırı Çinli ve Rus hackerlar ABD'yi hedef alarak 14 milyondan fazla IP kullandı.
DDoS saldırısı yani Distributed Denial of Service [Dağıtık Hizmet Engelleme] diye isimlendirilen bu saldırı şekli internet sistemlerini engellemek için yapılmaktadır.

DDOS SALDIRISI DURDURULAMIYOR

Pentagon ve FBI bu DDoS saldırıların önüne geçmek için çalışmalarına dün erken saatlerde başlamıştı. Fakat henüz gözle görülür bir ilerleme kaydedilemediği görülüyor. ABD'de bütün uğraşılara rağmen DDoS saldırısının durdurulamadığı gibi yeni savaş silahı denilen bu saldırıların Amerika'ya zararı ise yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

ABD 7 MİLYAR DOLAR ZARARDA

Hedef ABD olmak üzere birçok ülkenin de etkilendiği DDoS atakları sebebiyle yalnızca sosyal medya sitelerinin dışında dünyanın en büyük DNS servis sağlayıcısının (DynDNS) yanı sıra mesajlaşmanın liderlerinden WhatsApp, en büyük dijital oyun platformu Steam ve Origin de bu saldırıların kurbanı oldu. Amerikan hükümeti'nin kurum sitelerinin de çöktüğü bildiriliyor. Yayılan söylenti ve paylaşımlara bakılırsa DDoS saldırısı Amerika'ya pahalıya mâl oldu. Yüzde 78'inden fazlasının internetten mahrum kalan ABD maddi zararınında 7 milyar doları geçtiği belirtiliyor.
abd-ddos-attack

NORSECROP DA NASİBİNİ ALDI

Saldırılarıyı yapanlar anlık siber saldırı ölçüm hizmeti veren NorseCrop'u da unutmadı. Bütün dünyadaki siber saldırıları anlık olarak interaktif bir haritada gösteren servis şimdilerde hem ölçüm yapamıyor hemde erişiminde de sıkıntılar görülüyor. ABD hükümetinin önemli sunucularının veri kaybı yaşadığı, ülkede internet kopmalarının yaşandığı ve siber birimlerin kırmızı alarm verdiği öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder