Note 7'ye Rakip Geldi

Xiaomi şirketinin yepyeni tepe model akıllı telefonu olan Mi Note 2 özellikleri kesinleşti. Teknik özellikleri ve tasarımı Samsung Galaxy Note 7 benzeri telefon 6GB RAM ile müşterilerine geliyor. Mi Note 2 IFA 2016 Fuarında tanıtıma sunulması düşünülüyor.

Çinin teknoloji lideri Xiaomi son senelerde yapmış oldupu çıkışla akıllı telefon dünyasında büyük bir yer sahibi oldu. Uzak doğuda en fazla kullanılan markalar içinde olan Xiaomi, yaptığı telefonlarda [kendi ülkesi ve etrafında] LG, Samsung, Sony ve HTC gibi dünya liderlerine kafa tutuyor.

Xiaomi'nin projesi özellikleri sızan en son akıllı telefon da bunu ispatlıyor. Xiaomi'nin phablet [tabletfon] kategorisinde Samsung şirketinin Galaxy Note serisine rakip olduğu Mi Note serisinin yeni serisi sızıntı oldu.

Geçtiğimiz günlerde tasarımı öğrenilen Xiaomi Mi Note 2 serisinin teknik özellikleri de öğrenildi. Mi Note 2 serisi, bu özellikleri ile Samsung şirketinin yeni ürünü Galaxy Note 7'nin tahtına gözünü dikmiş gibi görünüyor.

 İşte Yeni Xiaomi Mi Note 2 Teknik Özellikler  

İşletim sistemi - Android 7.0 [Nougat]

Arayüz - MIUI 8.6.8.26 

Ekran - 5.5 inç [düşünülen]

İşlemci - Qualcomm Snapdragon 820 [2 x 2.15GHz + 2 x 1.6GHz]

Hafıza - 64GB [52.28GB kullanılabilir]

RAM - 6GB



Mi Note 2 sızdırılan özelliklerine bakıldığında, akıllı telefon dünyasında en iyi özelliklere sahip olduğunu düşünebiliriz. Bilindiği gibi Galaxy Note 7 de aynı Snapdragon 820 ve Exynos 8890 işlemcisi ile piyasaya sürüldü. Mi Note 2 de aynı Snapdragon 820 işlemci ile karşımıza çıkmaktadır. Daha önceki söylentilerde bu telefonun Snapdragon 821 işlemci ile piyasaya sunulacağı iddialarını duymuştuk bu sayede bunların da yalan olduğunu öğreniyoruz.

Tıpkı Note 7 de olduğu gibi 64GB dahili hafızası bulunan Mi Note 2, Samsung'u 6GB RAM ile geçmeyi başarmaktadır. Ekran konusunda hala bilgi alamadığımız telefonun, düşünülenlerin tersine 5.7inç değil, 5.5inç ekran ile tanıtılacağı beklentiler arasında. Mi Note 2'de bulunan kameranın çift lens olması düşünülüyor fakat bu konuda da hala kesin bir bilgi duymadığımızı belirtelim

Mi Note 2 yeni akıllı telefonunun ilerleyen günlerde Berlin'de yapılacak olan IFA 2016 Fuarı'nda resmen tanıtıma sunulması bekleniyor.

Xiaomi Mi Note 2 sızdırılan fotoğrafları işte bunlar 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder