Alman Devi Volkswagen'den Sürpriz Elektrikli Otomobil

Alman otomabil devi sürpriz yaptı, elektrikli otomobil yapımını hızlandırdı. 2017'de Paris Otomobil Fuarı Volkswagen için yepyeni bir dönüm noktası olacak. Bu fuarda elektrikli otomobilin tanıtımını yapacağını söyleyen şirket, otomobilin 15dk şarj doldurması ile neredeyse 500 km gideceğini söylüyor. 
  Geçtiğimiz sene Volkswagen açısından hiçte planlandığı gibi olmadı. ABD'de emisyon skandalı ile başlayan kriz bütün dünyaya duyuldu. Çoğu ülkede, VW serisi dizel motorlu araçların emisyon değerinde değişiklik yapıldığı öğrenildi. Otomotiv devi bu yüzden milyarlarca dolar değer kaybederken, şirket itibarı da düştü.


Bu yaşanılanlardan sonra Volkswagen, yepyeni bir elektrikli otomobil geliştirmelerine başladı. Şirket bu sayede, hem düşen güveni yeniden kazanmak hem de doğaya saygı duyduklarını göstermeyi planlıyor. Bu amaçla ocak ayında Budd-e konsepti sunulmuştu.



Görünen o ki Alman devi, yeni projesi ile elektrikli otomobilleri girişini Budd-e ile sınırlandırmayı düşünmemekte. Önceki aylarda Volkswagen'in 2025 tarihi ile 30 tane elektrikli otomobil serisi üretmeyi planladığı duyulmuştu. Firmanın en yetkili kişilerinden Herbert Diess'in son açıklamasına göre Volkswagen, Paris Otomobil Fuarında, 15dk şarjla 480 km mesafe gidecek bir elektrikli otomobil tanıtımı yapacak.

Bu otomobil ile ilgili fazla bilgi şimdilik yok. Volkswagen şirketine yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre ise bu araç, Golf serisi büyüklüğünde olacak. İçinin ise Passat serisi kadar geniş olacağı söylentiler arasında.

Budd-e concept


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder