Tech-Neck Hastalığına Dikkat! Nedir? Nasıl olur?

Teknoloji hayatımıza bir çok konuda ciddi anlamda kolaylıklar getirmektedir. Sürekli gelişmeye devam eden teknoloji kullanılırken harcadığımız sürenin çoğalmasıyla beraber hayatımıza getirdiği kolaylıkların yanında sorunları da kabul etmeliyiz. Akıllı telefonlar, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar, tabletler, teknoloji hastalıklarının başlamasına neden olan cihazların başındadır. Teknoloji geliştikçe teknolojiye harcanan zaman da giderek artıyor ve bu da hayatımızda çeşitli problemlere yol açıyor. Tabi bu anlattığımız sorunlar çocuklar içinde problem teşkil ediyor. Dikkat azalması, depresyon, içe kapanma ve psikolojik problemler bunlardandır. Bu makalemizde giderek ilerleyen teknolojinin sebep olduğu hastalıklardan bir tanesi olarak kabul edilen Tech-Neck hastalığını konuşacağız.

Tech-Neck-Nedir


Teknolojinin sürekli gelişiyor ve bununla beraber teknolojik cihazlarla saatlerce uğraşıyoruz. Bu yüzden başınızın sürekli ön tarafa eğilmesi ve bu şekilde durması ile boyun problemleri oluşuyor. Tech-Neck ismiyle bildiğimiz hastalık tamda bu oluyor.


Tech-Neck hastalığı Nedir?
Tech-Neck hastalığı, omuzlarınızın ön tarafa eğilerek cihaz ekranına odaklanırken boyunun ağrıtan hatta acıtan bir açı yüzünden kasıldığı bir durumdur. Cihazın ekranına başınızı yaklaştırdıkça boyun kaslarınız kasılır, zorlanır ve ağrır.

Tech-Neck hastalığı benzeri sürekli rahatsızlık ve ağrı, tablet ve akıllı telefonun yanlış biçimde sürekli kullanılması ile omurga, omuz ve boyun adına bir çok problemler oluşturabiliyor. Bunların dışında çene altında kırışıklık ve sarkmalara, cilt yapısına zarar vermeye kadar sebep olduğu kanıtlanmıştır. Bazı araştırmacılar da disk bozulmasına ve hatta artrit benzeri daha büyük komplikasyonlara sebep olabileceğini belirtiyorlar.

Tech-Neck-nasil-olur
Tech-Neck hastalığını nasıl önleriz? Bu konuda birkaç faydalı bilgi paylaşalım.
1) İlk olarak kullandığınız bilgisayar monitörünün gözünüzle aynı seviyede olmasına özen gösterin. Bu sayede boynunuz durduk yere kasılmaz. Mesela telefonla konuşurken elinizle yapmanız gereken birşey olduğunda telefonunuzu boynunuz bükülerek tutmayın bunun yerine kulaklık takın.

2) Doktorlar boynunuza, çene aşağısından başlayarak vitamin bakımından zengin yağlar kullanarak masajyapılması gerektiğini ve masaj sonrasında nemlendirici krem kullanmanız gerektiğini söylüyorlar.

3) Boynunuza iyi gelecek ve rahatlatacak hareketler yapmalısınız.

4) Arada bir mola vermeyi unutmayın, hatta ağrınızı acılarınızı durdurmak adına, kan akışınızı kolaylaştırmak adına sürekli 30dk da bir mola vermelisiniz.

Teknoloji giderek gelişiyor ve geliştiği sürece de yaşamımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Teknolojinin kazandırdıkları her ne kadar fazla olsa da bu en kıymetlilerimiz olarak gördüğümüz çocuklarımızı, genç nesillerimizi bile kötü etkilediği, çoğu sorunlara sebebiyet verdiği ortadadır. Teknolojiyi sadece zamanında ve doğru bir şekilde kullanmalıyız.

Teknolojik gelişmelere tabi ki doğru bakmalıyız ama sağlığımızdan da vazgeçmemelliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder