Süper Kahramanların 7 Özel Teknolojisi

Süper kahramanlar, genelde eğlenceli bir kişilikleri ile ortaya çıkıyorlar ama teknolojiyi de sürekli olarak kullanmaktadırlar. Bu kişilerin kahraman özelliklerinin en başında ise eşi benzeri olmayan teknolojik ürünleri yatıyor.
Superman karakterinin 1938 yılında keşfedilmesi ile birlikte süper kahramanlar, çizgi romanların vazgeçilmezi oldular. Sayıları her ne kadar çoğalsa da hikayelerindeki birkaç özellik hiç değişmedi. Fakat normal birşeymiş gibi yararlandıkları teknolojiler sadece kendilerine özel, eşsiz ve kahramanın ürünleri olarak kahramanlarla birlikte devamlı geliştiler.
Bilim kurgu konusunda ilham kaynağı Amerikan kültürü oldu. Bilim ve kurgu teorilerindan yararlanarak bilim kurgu eserlerini yazan yazarlar, olayların yaşandığı mekan, zaman ve olayı göz önünde bulundurarak sürekli yeni kahramanlar çıkardılar. Teknoloji konusunda sonu bucağı olmayan devamlı gelişmeler, insan hayal gücünün ve beynin kapasitesine gelişimine direkt bağlantılı olarak, süper kahramanları müthiş 'fantastik ürünlere' sahip olmalarına neden oldu.
Marvel Dünyası'nda süper karakterlerle birleşen üstün teknoloji ürünleri yazımızda.
iron-man-zirh-jarvis

Iron Man Zırhı

Yukarıda bahsettiğimiz kahraman ile adeta birleşen teknolojilere vereceğimiz örneklerden en ciddisi, Iron Man Tony Stark'ın kullandığı zırh diyebiliriz. Dışarıdaki kurallar farketmeden hemen kurallara ayak uydurabilen mükemmel zırh, düşünebileceğiniz herşeyi yapmaya olanak tanıyor. Çok özel silahları bulunuyor, basınç, soğuk, yağmur, çamur gibi her türlü faktöre dayanıyor, uçabiliyor, hatta sıcağa bile dayanıklıdır. Iron Man zırhı demişken yapay zeka Jarvis'i de unutmayalım.

thor-cekic-tunel

Thor Teknolojik Tünelleri

Genelde Thor benzeri Kuzey Mitolojisi Tanrılarının sahip olduğu bu tüneller teknolojiden sonra inanılmaz bir güç bulunduruyor. Fakat çizgi romanlar bahsettiğimiz mistik tanrıların teknoloji konusunda bizden çok daha ileri olduğu da söylüyor.

 

 

T-küreleri

Mr Terrific romanında karşımıza çıkan T-Küreleri [T-Spheres], biçimsiz ve ufakcık bir yapay zekadır gerçekte. Mr Terrific'in karakterimizin kulaklık ve kaskı ile birleşmiş, çok farklı silahlar olabilen ve karaktere görünmez özelliği de veren mükemmel bir teknoloji diye anlatılır.

 

 

Ant-Man Teknolojik Kemeri

Ant-Man süper kahramanımızın kullandığı 'atomik kemer', karakterin ağırlığını değiştirerek, Ant-Man'e mükemmel bir hareket hacmi veriyor. Pym Partiküllerinin hacimlerini limiti olmadan değiştirebilen bu teknoloji ürün fazlaca fantastik bir teknoloji ürünü olarak biliniyor. Peki bu Pym patikülü nedir? Derseniz söylemiş olduğumuz gibi fazlaca fantastik yani uydurma bir üründür.

 

 

Green Lantern Güç Yüzükleri

Dünyanın koruyucular kabul edilen 'Yeşil Fener'lerin' kullandığı 'güç yüzükleri', çizgi romanların bile barındıracağı en güçlü ürünlerdir. İnanılmaz enerji ve güç dalgaları üreterek karakterlerin şekillerini değiştirebiliyor, ışınlayabiliyor, saldırı ve savunma gücü verebiliyor. Yüzüklerin Efendisi'nde bulunan yüzüklerden olabilir.

 

captaion-america

Kaptan Amerika Dayanıklı Kalkanı

'Vibranyum' isimli fantastik bir maddeden yapılmış kalkan, çok süper saldırı ve savunma ürünüdür. Iron Man'in (Tony Stark'ın) babası olan Howard Stark'ın yapmış olduğu kalkan, gerçekte daha deneme aşamasındayken Kaptan Amerika (Steve Rogers) bunu kullanır olmuş.

 

wolverine-bicak

Adamantium Elementi

Wolverine'in süper karakterimizin iskeleti ile süper gelişmiş, ama acı çektiren bir şekilde birleştirilen bu üründe de fazlaca kurgu kullanılmış. Marvel Dünyası'nda Logan diğer adıyla Wolverine'in bıçakları da bu madenden yapılmış. Adamantium elementinin kesemediği bir tek şey var o da Kaptan Amerika'nın kalkanıdır. X Man ile Wolverine hikayelerinde Afrika'da var olan bir maddenin eritilmesinden elde ediliyormuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder