Apple MacBook Pro incelemesi Performans Batarya

Yeni Apple MacBook Pro 15' modelini inceliyoruz.
apple-macbook-pro-15

 Bu kez Apple yeni çıkardığı MacBook Pro incelememiz ile karşınızdayız. Yeni Apple MacBook Pro modeli, bu yıl da bilgisayardan performans bekleyenlerin ve iş konusunda özellikle de grafik çalışanların beklentilerini fazlasıyla karşılayacak.




Benzer tasarım
Tasarım göz önünde bulundurulduğunda yeni MacBook Pro hemen hemen önceki modele benziyor diyebiliriz. Son yıllarda zaten apple'dan bu konuda değişim göremiyoruz. Tabiki bazı özellikler geliyor, fakat cihazın ağırlığı ve boyutları gibi konuları klasikleşti artık. Ama tabi ki yeni MacBook Pro'nun tasarımını konuşacağız.

Gövdesi aliminyum olarak tasarlanan yeni MacBook Pro modelinin, ekran 15.4' olarak geliyor. Arka tarafında Apple logosunu olan bilgisayarın klavyesi, aydınlatmalı ve rahat bir kullanım sunuyor.

Yeni MacBook Pro ebatları, 350x240mm boyutlarında ve 10mm kalınlığa sahip. 2kg ağırlığındaki ürün, 15'ekran boyutu ve aliminyum gövdeye rağmen hafif sayılır.İki adet USB 3.0 bağlantıları da bulunuyor.

Ekran
15' ekran ile geliyor. Ekran çözünürlüğü 2880 x 1800 piksel ve görüntü kalitesine diyecek laf bulamıyorum.

Teknik özellikler demişken, işlemci konusunda önceki model ile aynı işlemci tercih edilen MacBook Pro'da, Intel 4980 HQ Core i7 2.8GHz işlemcisini tercih edilmiş. Bu kullanılan işlemci Turbo mod ile kullanıldığında 4.0 GHz performans sunabiliyor. İşlemci konusunda aynı kalan yeni MacBook Pro modeline tabiki eklenen özellikler de bulunuyor. Ekran kartı konusunda AMD Radeon R9 M370X tercih edilmiş.

1TB SSD ve 16GB RAM kullanılarak mükemmel bir performansa sahip olan MacBook Pro ürününün bataryası ise hemen hemen 9 saate kadar dayanıyor.

Performans
Apple yeni MacBook Pro'nun ilk olarak batarya ömrünü konuşalım. Bu konuda iddialı olan Apple 9 saate varan bir performansı sergiliyor. Bir kıyaslama yaparsak Dell XPS 13 modelinde pil ömrü 7 saat 30dk ve ZenBook UX301 modelinde ise neredeyse 8 saat kadardı. Önceki Apple modeli ise MacBook 7saat civarında bir performansa sahipti. Yani pil konusunda mükemmel bir performansı bulunuyor.

Yeni Apple MacBook Pro'yla oyun oynarken tüm efektler açık olduğu halde gram kasma olmuyor.

Oyuncuları da düşünen yeni MacBook Pro modeli, yinede iş bilgisayarı olarak tasarlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder