Groop Nedir? Groop Nasıl Kullanılır?

Bu yazımızda giderek popülerliği artan ve merak uyandırmayı başaran Groop adındaki yeni Türk sosyal ağı hakkında merakınızı gidermeye çalışacağız
Groop-nedir-nasil-kullanilir

Groop uygulaması şimdilik sadece iOS için sunuldu. Malum çıktı ama Groop nasıl kullanılır? Groop nedir? soruları merak eden arkadaşlar sormaya başladı bile. 

Groop Nedir?
 Groop; güncel konuların yer aldığı bir sohbet uygulaması diyebiliriz. Çalışma mantığı şu şekildedir; 15dk süresince bir konuda ve alanda o konuya dahil olan kişilerle sohbet edebiliyor, düşüncelerini paylaşabiliyorsunuz. Konu farketmiyor istediğiniz konuda düşüncenizi paylaşabiliyor ve başka kişilerinde düşüncelerini öğreniyorsunuz. Düşünce paylaşımı katıldığınız gruplardan yapılıyor. Girişimci Hakan Baş'ın sosyal düşünce paylaşımı ve sohbet alanındaki bu mobil uygulaması başarıolacaktır. Bunun dışında Groop uygulamasında seviye de düşünülmüş. Kısaca sosyal haberleşmeyi farklı bir boyuta taşıyacak gibi görünüyor. Şimdilik yalnızca App Store'da sunulan uygulama kısa süre sonra Google play içinde de gelecek.

Groop Nasıl Kullanılır?
Uygulamayı yükledik ve girdik. Telefon numarası ya da Faceebook ile kayıt olmanız gerekiyor. Facebook'la kayıt olmak zorunludur. Kayıt işlemini tamamladık ve uygulamayı açtık. Kullanmak istediğiniz kullanıcı adını seçin. Bu kullanıcı adı arama kısmında daha rahat bulunmanız için seçiliyor yoksa konuşmalarda falan gerçek isminiz görünüyor. Anasayfada resimde ilk görünen bir bir konu sohbet alanı bulunuyor ve konular. Burada bulunan konular sürekli güncelleniyor yeni konular geliyor. Sizde sohbet etmediğiniz konunun açılmasını isteyebiliyorsunuz. Açılmasını istediğiniz konuyu talep etmek için üstteki (+)artı işaretine basmalısınız. evet arkadaşlar Groop nasıl kullanılır? merakınızı gidermeye devam ediyorum. Gördüğünüz konular arasında bir tanesine girdiğiniz zaman o konuya üye sayılıyorsunuz. Girdiğiniz, üye olduğunuz her grup için sohbet süreniz 15dk olarak sınırlandırılıyor.15dk süresince üye olacaksınız, bildirimler alacaksınız ve daha sonra o konu üyeliğiniz sona eriyor konu kapanıyor. Bu sürenin bitmesine 300 saniye yani 5dk kala 'grup 300sn sonra kapanacaktır' uyarısı geliyor. Konu hakkındaki muhabbet sardıysa üstte bulunan sonsuz işaretini tıklayarak gruba sınırsız üye olabiliyorsunuz. Groop işaretinin aşağısında anasayfa, sohbetler, profil, arama simgeleri bulunuyor. Bu işaretler arasında birinci işaret her zamanki gibi klasik olarak anasayfa,arama simgesinde istediğiniz kullanıcıya ulaşabiliyorsunuz. Sohbetler bölümünde o an devam eden üye olduğunuz sohbet grubunuzu bulabilirsiniz ve önceki yaptığınız sohbetlerde orada oluyor. Son bölüm de profil bölümü. Profil bölümüne tıkladığımızda bu bölümde arkadaş isteklerinizi ve arkadaşlıklarınızı bulabilirsiniz. Bu bölümde sizi beğenenleri ve leveliniz bulunuyor. Gelen beğeniler hangi konularda onları da bu kısımda bulabilirsiniz. Groop nasıl seviye atlanır? sorusunu duyar gibiyim. Seviyeniz beğenilerle belli oluyor.Yani kendinizi beğendirmeyi başarırsanız seviyeniz yükseliyor. Profil ayarları için üst tarafta bulunan çark işaretine basmanız yeterli.Girdiğiniz her hangi bir grup içerisinde grup başlığına bastığınızda grupta bulunan kişileri öğrenebilirsiniz ve arkadaşlık gönderebilirsiniz. Arkadaşlarınıza mesaj da gönderebiliyorsunuz. Mesaj göndermek için arkadaşlarınızın profiline bölümüne giderek mesaj at'a tıklayabilirsiniz. Bunun dışında sohbet ederken beğendiğiniz yorumlarına iki defa hızlı bir biçimde basarak o tıkladığınız yorumları beğeniyorsunuz. kıldığınız istemediğiniz gruplardan çıkmak için üst tarafta yer alan grup başlığına girerek gelen sayfada en alttan çıkabilirsiniz.



Elimden geldiğince merakınızı ve Groop Nedir? Groop Nasıl Kullanılır? sorularına cevap vermeye çalıştım. Bir sorun yaşarsanız yorum yapabilirsiniz. Deneyen ve kullanmaya başlayan arkadaşlarda tecrübelerini, yorumlarını yazarsa herkes bilgilenmiş olur.

1 yorum: