Daha Ne Kadar Büyüyeceksin Facebook

Günümüzde en fazla kullanılan sosyal medyanın lideri Facebook her geçen gün büyümeye devam ediyor dolayısıyla kazancını da katlamaya devam ediyor. Facebook dördüncü çeyrekte karını 5.84 milyar dolar olarak açıkladı.
facebook-istatistik

Bu günlerde Facebook 1.59 milyar kişi sayısını görerek bu çeyrekte tahmin edilen sayıları fazlasıyla geçti. İstatistikler, Facebook sosyal ağında hesap sayısının %14 arttığını işaret ediyor. Önceki senenin son çeyrek istatistiklerine bakıldığında günlük 1milyar gibi bir ziyaretçi rakamı olan Facebook ağı, %17 artarak 1.04 milyara kadar büyüdüğünü görüyoruz. 2015 yılının Aralık ayında günlük mobil ziyaretçi sayısını 934 milyon açıklayan Facebook'un, 2015 senesine kıyasla bu sayının %25 büyüdüğünü görmekteyiz. Facebook şirketinin 2015 senesinin son çeyrek geliri 2016 senesine kıyasla %51 büyüyerek 5,84 milyara geldi. 2015 senesinin net karı 3,69 milyar dolar açıklanmıştı.


Reklam Kazançları

Şirketin en ciddi geliri olan reklam kazancının %78 gibi yüksek bir oranının mobilden kazanıldığını duyuran Facebook, artık bu oranın %80lere yükseldiğini duyurdu. Reklam kazançlarını mobil kategoride arttıran firma, giderek arttırmayı da sürdüreceğini tahmin ediyoruz.  RBC Capital Markets (Kanadalı yatırım bankası) analizcisi Mark Mahaney, Facebook'a reklamını verenler için deneyim değil de bir mecburiyet durumuna ilerlediğini söyleyerek durumunda gayet normalleştiğinin altını çizdi.

Facebook Ağ Grupları

Facebook ziyaretçilerinin yarısından fazlasının ilginç, farklı şeyler öğrenmek ve amaçlarına ulaşmak için Facebook sosyal ağında bulunan gruplarından yararlandığı biliniyor. Aralık 2016 da Facebook ağındaki gruplarda 9 milyarı geçen yorum ve 24 milyarı aşan beğeni olduğunu Facebook istatistiklerinde görüyoruz. Bunların dışında Facebook sosyal ağının kurucusu olan Mark Zuckerberg yeni senede hedeflerine varabilmek adına 'A Year of Running' ismindeki Facebook ağındaki grubu açmıştı.


Facebook sosyal ağının CEO ve kurucusu olan Zuckerberg, '2015 senesi Facebook için mükemmeldi. Sosyal ağımız büyümeyi sürdürdü. Kişileri birbirine ulaştırmak adına yatırımlarımızı sürdüreceğiz' diye konuştu.


Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, 2004 senesinde sosyal paylaşım sitesi olan Facebook sitesini kurarak dünya çapında en genç zengin olarak biliniyor. 2010 senesinde Yılın Adamı ödülü almıştı. Nisan 2016'da servetini 48.2 milyar dolar olarak açıklamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder