Bu WhatsApp Özelliklerini Siz Kullanıyor musunuz?

WhatsApp, günümüzde en popüler uygulamalar arasında adeta herkesin akıllı telefonunda bulunuyor. Dur durak bilmeden gelişmeye devam eden ve çok sevilen WhatsApp'ta GIF ekleyebilmek ya da bir video görüşmesi yapabilmek ve daha biçok kapıyı açan özellikleri inceledik. İşte şimdiden memrak ettiğiniz özellikler.
whatsapp-ozellikleri-ve-kullanimi
 İki aşamalı Kimlik Doğrulama
WhatsApp son dönemlerde, iki aşamalı kimlik doğrulamasını getirdi. Bildiğimiz gibi, WhatsApp için kullanıcı adı ve şifre yoktur. Sadece telefon ile OTP SMS doğrulaması yapmamız gerekiyordu. Telefonunuz çalındığı taktirde telefon kilitlenmiş olsa bile sim kartınızı başka bir telefona takarak WhatsApp uygulamanıza erişebiliyorlardır.Artık öyle olmuyor...

Yeni  kullanmaya başladığınız bir telefonu onaylamak için bir SMS onayı gerekiyor. İki aşamalı doğrulamayı aktif ederek, bu tür olaylara karşı önlem alabilirsiniz. Bunu yapabilmek için altı basamaklı bir şifre oluşturmalısınız. Bu belirlediğiniz şifre, doğrulama sırasında WhatsApp tarafından sürekli size sorulacaktır. Şifreyi unutmamalısınız ama unutursanız da kolay bir şekilde, e-posta ile de sıfırlayabiliyorsunuz.

İstediğiniz Mesajı Belirterek O Mesaja Cevap Vermek
WhatsApp'a gelen en iyi düşünülen özelliklerden bir tanesidir. WhatsApp'ta hızlı konuşmalar içerisinde kim kime cevap veriyor bazen karışabiliyor veya kaçırdığınız mesajlar olabiliyor. Bu kaçırılan mesajlar arasından hangi mesaja cevap verdiğinizi belirterek cevabınızı kolayca yazabiliyorsunuz. Belirli mesaja cevap ver diye gelen bu özelliği ile bu problem yok oldu.

 Grup Konuşmalarında Bu Mesajı Kimler Okudu?
2 kişi arasındaki konuşmada mavi tik ile karşıdakinin okuduğu basit bir şekilde anlaşılıyor. Fakat grup konuşmalarında grupta bulunan kişilerden kimlerin mesajlarınızı gördüğünü anlamak zordu. Artık bu yöntemler ile kolayca öğrenebilirsiniz.

Android için mesaja basılı tutarak yukarıdaki ''i'' düğmesine basabilirsiniz. Bu kısımda, grupta kaç kişinin yazdığınızı okuduğunu görebiliyorsunuz. iOS için, mesaja basılı tutarak sürükleyin.


 Sesli Mesajları Dinleme Sorunu
Uzun uzun mesaj yazmak yerine basice bir tuşa basılı tutarak daha kolay bir şekilde kendini ifade etmeyi tercih edenler oluyor. Bu mesajların genel sıkıntısı, ''oynat'' tuşuna bastığımız anda sesli mesajı herkesin içerisinde hoparlörde dinlemeye çalışmaktır. İşte bu sorunu ortadan kaldırmak çok kolay.

Yalnızca ''Oynat'' tuşuna basıp telefonu kulağınıza götürün. Gelen sesli mesajı hoparlör yerine telefonla konuşuyormuş gibi sadece siz dinleyebileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder