Seagate Duyurdu 60TB SSD Geliyor

Seagate şirketi, 60TB yeni SSD’sini duyurdu, yani bu demek oluyor ki şimdiye kadar yapılan en büyük SSD olacak. Üzücü tarafı ise bu SSD yalnızca kurumlar için sunulacak ve Seagate’in veri merkezi portfolyosuna ek olarak gösterilmektedir. Kendisinden sonra gelen SSD’nin dört katı kapasitesi olan bu müthiş büyüklüğe sahip depolama biriminin anlaşılacak bir dilde konuşursak, 400 milyon fotoğraf veya 12.000 DVD film depolayabilir kapasi bulunuyor. bu bilgi az da olsa SSD’nin boyutu hakkında daha iyi bir fikir verebiliyor heralde.
seagate-60-tb-ssd
Bu SSD, hız düşünülerek yapılmış durumda ve mimarisi, veri merkezlerinin gelecekte 60TB, 100TB, 120TB ya da daha büyük veri için aynı mimariyi kullanarak uyum sağlayabilecekler.

60TB SAS SSD şimdilik yalnızca demo gösterim için mevcut ve resmi yayın tarihi 2017 senesi içerisinde yapılacak. Maalesef şimdi sürücünün son halinin tam anlamıyla nasıl göründüğünü bilmiyoruz fakat bunun yalnızca bir SSD olduğunu düşünürsek, çok mükemmel bir görüntüsünün olmayacağı düşünülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder