Google Chrome Bluetooth Güncellemesi

Teknoloji devi Google tarafından piyasaya sürüldükten sonra farklı özellikleriyle kısa zaman içerisinde sevilen Google Chrome, şimdide bluetooth cihazları destekleyecek bir güncelleme ile geliyor. 


 Şimdiye kadar yapılmış yeni geliştirmeler ile beraber pek çok farklı özelliği bulunduran ve böylece kullanıcıların bütün işlemlerini karşılama kabiliyeti kazanan Google Chrome tarayıcısı, farklı bir özelliği daha barındıracak. Teknoloji devi Google tarafından yapılmış olan resmi duyurularda Google Chrome'un bluetooth cihazları destekleyeceği söylenirken yapılacak yeni güncellemenin arkasından artık tarayıcı üstünden Bluetooth sayesinde cihazlarla çalışma imkanı ve Bluetooth cihazla ilgili bir çok işleminin gerçekleştirilebilmesi mümkün kılacak.

Yapılan duyurularda herhangi farklı uygulamaya gerek kalmadan Bluetooth desteği olan cihazların Google Chrome üstünden kontrol edilebileceği söylenirken şimdiye kadar yapılan testlerde olumlu sonuçların alındığı söylendi. Hatta çevrimdışı olarak bile Bluetooth üstünden cihazların kontrol edilebilecek olması bu konuda oldukça farklı çalışmaların yapılmasının önünü açıyor.

Bluetooth desteğinin farklı bir işletim sistemine yönelik olmayacağı ve bu açıdan Android, iOS, Blackberry ve Windows Phone gibi çeşitli işletim sistemine sahip cihazların da bu yeni özellikten faydalanabileceği söyleniyor. Sistemin hangi işlemlerin yapılacağı ve nasıl çalışacağı ile ilgili ayrıntılar söylenmese de şimdilik test aşamaları devam eden özelliğin ilerideki günlerde resmen kullanıma geçmesi ile beraber bütün açıklamaların yapılması beklentiler arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder