Instagram Hikayeler Açılmıyor Siyah Ekran çözümü

instagram-siyah-ekran


Instagram Hikayeler Açılmıyor Siyah Ekran

Instagram hikayeler ve reels videoları sosyal medyayı zenginleştiren en güzel özelliğidir. Fakat bazen kullanıcılar, Instagram Hikayeleri ve Reels videolarını izlerken siyah bir ekranla sorununu karşılarında görmekteler. Bu hata, kullanıcıların birazcık canını sıkabilmektedir. Bu makalemizde, Instagram Hikayeler açılmıyor siyah ekran sorununu inceleyecek ve bu hatanın çözümünü öğreneceksiniz.



Sorunu Bulma: Instagram Hikayeler Açılmıyor Siyah Ekran

Instagram Hikayeleri ve Reels videoları izlerken siyah bir ekranla karşılaşmak, çoğu kullanıcının artık bıktığı genel bir hatadır. Bu problem, instagramda diğer kişilerin hikayelerini, reels videolarını izlemelerini ve kendi paylaşmalarını engelleyebilmektedir.


Instagram Hikayeler

Instagram Hikayeler, anlık fotoğraf paylaşımını destekleyen ve sosyalleşmeyi sağlayan popüler bir sosyal medya ürünüdür. Bu sebeple, Instagram Hikayelerinin problemsiz bir şekilde çalışması gerekir.



Instagram Hikayeler Açılmıyor Siyah Ekran Sorununun Nedenleri


Ağ Bağlantısı Sorunları

Genellikle Instagram Hikayelerin siyah ekranla açılmamasının sebebi, çekmeyen Wi-Fi ya da şebeke kaynaklı mobil veridir. Bu hatayı aldığınızda ilk yapmanız gereken internet bağlantınızı kontrol etmek olsun ve mümkünse daha iyi bir internet sağlayıcısına geçin.


Instagram Sunucu Problemleri

İstisna da olsa İnstagram gibi büyük şirketlerinde sunucu ile yaşadığı sorunlar olabiliyor ve aldığınız bu hata Instagram'ın sunucuları yüzünden olabilir. Instagram'ın kullandığı sunucuları aşırı yüklenmeden dolayı çöktüğünde ya da bir aksaklık olduğunda, buna benzer hatalar görebilirsiniz. Sunucu kaynaklı problemlerde başka sitelere girmeyi deneyin ve hızınızı test edin eğer herşey normal ise internette instagram haberlerine bakın. Çünkü sunucu sorunları kitlesel yaşandığı için hemen her site haber yapıyor ve kullanıcıların duymasını sağlıyor.


instagram-siyah-ekran-1

Güncellenmemiş Uygulamalar

Kullandığınız instagram uygulamanız güncel değil ise, bu hatayı güncelleştirme ile de eşleştirebiliriz. Uygulamanızı sürekli olarak güncellemeniz hatta güncelleştirmeleri otomatiğe almalısınız..


Uyumsuzluk Sorunları

Telefonda bulunan işletim sisteminiz, Instagram'ın son sürümleri ile uyumsuzluğu bulunabilir. Bu hata uyumsuzluk kaynaklı siyah ekran olabilir.


Yetersiz Depolama Alanı

İnstagram siyah ekran sorunu cihazınızın depolama alanı ile ilgili de olabilmektedir. Bunu şu şekilde düşünebilirsiniz; mesela bir video izleyeceksiniz telefonun bunu önce ön belleğe alması gerekiyor ki sonra size akıcı bir biçimde izletmesi gerekiyor. Telefonda ön bellek için yeterli alan olmayınca da ister istemez hatalar meydana çıkıyor. Cihazınızın depolama alanını kontrol edin eğer alan yetersiz isse cihazdaki gereksiz uygulamaları ve videoları vs. silebilirsiniz.


Hesap Sorunları

Hesapta oluşan sorunlar da siyah ekran problemlerini ortaya çıkarmaktadır. Hesap kaynaklı problemlerde instagrama öıkıp tekrar girerek düzelip düzelmediğini deneyebilirsiniz.


Geçici Sorunlar

Geçici veri sorunları, önbelleği temizleyerek düzelmektedir. Uygulamaya yeterli alan ve sıfır ön bellek imkanı verirseniz daha stabil çalışacaktır.


Cihazınızı Yeniden Başlatma

Bu klasik Türk mantığını denemek de bazen işe yarıyor. Cihazınızı kapatın ve tekrar açın, sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin.


Problemi Instagram'a sorun

Instagram gibi büyük şirketler için kullanıcı deneyimi çok önemlidir. Sorunu instagrama bildirmeniz yeterlidir. Gerekli cevabı instagramda verecektir ama mümkün olduğunca detaylı anlatın ki bu kadar yazdığımız faktör arasında hangisi olduğunu anlayabilsinler.


Siyah Ekran Sorununu Önleme

Instagramı sürekli olarak güncel tutun. İnstagram gibi uygulamalara sürekli geri bildirim geldiği için bu tarz şirketler güncellemeleri tek bir problem için yapmaz ve herşeyi göze alarak yaparlar. Sizden önce bu sorunu yaşayanlar sürekli bildirdiği için sizin daha başınıza gelmeden yaptığınız güncelleme sizi ilerdeki siyah ekran sorunundan kurtarıyor olabilir.


Ağ Gücünü İzleme

İnternet bağlantınızın stabilliğini ve hızını sürekli olarak kontrol etmek sorunun erken teşhisini sağlar.


Önbelleği Düzenli Olarak Temizleme

İnstagramın önbelleğini sadece siyah ekran değil en ufak sorunlarda bile temizlerseniz performansınız artacaktır.




Instagram hikayeler açılmıyor, instagram siyah ekran hatası gibi problemleri yaşamadan en iyi şekilde kullanmak bu adımları dikkate alın. Instagram Hikayeleri, sosyalleşmenize büyük ölçüde katkıda bulunur.


instagram-siyah-ekran-2


Sık Sorulan Sorular (SSS)

S1: Instagram Hikayelerim neden açılmıyor ve sadece siyah bir ekran görüyorum?

Instagram Hikayeleriniz siyah ekranda kalıyorsa, bunun nedenleri ve çözüm yolları hakkında yukarıda verdiğimiz bilgilere bakın.


S2: Instagram Hikayeler açılmıyor siyah ekran sorunu için hızlı bir çözüm var mı?

Instagram siyah ekran sorunu için hızlı bir çözüm arıyorsanız, yukarıdaki adımları deneyerek sorunu anında çözebilirsiniz.


S3: Eğer bu sorunun nedeni ağ sorunu ise ne yapmalıyım?

İnternetinizdeki problemler nedeniyle Instagram Hikayeleriniz açılmıyorsa, yukarıda saydığımız gerkeli kontrolleri yapıp emin olun ve internet sağlayıcınız için gerekeni yapın.


S4: Önbelleğin dolu olması bu soruna neden olabilir mi ve nasıl temizlenir?

Önbelleğin gereğinden dolu olması, Instagram problemlerine sebep olabilir. Bu makalede, önbelleği nasıl temizleyeceğinizi anlattık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder