iPhone Fotoğraf Gizleme Nasıl Yapılır?

iPhone Fotoğraf Gizleme Nasıl Yapılır?

Kişisel akıllı telefonlarımızda bazen çok özel fotoğraflar bulunabilmektedir ve bu özel fotoğrafları güvende tutmak ciddi bir sorundur. Android açık kaynak olduğu için imkan fazladır ama bu sorun genelde İphone'larda baş gösterir. iPhone kullanıcılarının da özel fotoğraflarını gizleyebilecekleri çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bu makalemizde, iPhone fotoğraf gizleme yöntemlerini adım adım tarif edeceğiz.

iphone-fotograf-gizleme

1-) iPhone'da Fotoğraf Gizleme Özellikleri

-İOS 14 ve Sonraki Sürümlerde Gizli Albüm Oluşturma

-Fotoğrafları Gizlemek için Uygulamalar Kullanma

2-) iCloud Fotoğraf Arşivi Kullanarak Fotoğrafları Gizleme

3-) Dosya Uygulaması ile Fotoğrafları Gizleme

4-) Fotoğraf Gizleme Uygulamalarının Avantajları ve Dezavantajları

-Avantajlar

-Dezavantajlar

5-) Fotoğraf Gizlemenin Ek Önlemleri

-Şifreli Uygulamalar Kullanma

-Touch ID veya Face ID ile Fotoğraflara Erişimi Kısıtlama



iPhone Fotoğraf Gizleme Nasıl Yapılır?

Fotoğraflarımız hayatımızın birçok mahrem ve önemli anını yansıtır ve bu fotoğrafları korumak, saklamak bizim için artık problem haline gelmiştir. iPhone telefonlarda fotoğrafları gizlemek, bu özel anları güvende kılmak ve izinsiz erişimi engellemek için harika bir yöntemdir.


1-) iPhone'da Fotoğraf Gizleme Özellikleri

İOS 14 ve Sonraki Sürümlerde Gizli Albüm Oluşturma

iOS 14 ve ileri sürümlerde, iPhone kullanıcıları özel fotoğraflarını "Gizli" albümüne taşıyarak basit bir şekilde saklayabilirler. Bu albüm normal olarak gizlidir ve ana fotoğraf galerisinde bulunmaz. Gizli albüme fotoğraf taşımak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:


1- Fotoğraflar uygulamasını girin ve "Gizli" sekmesine gidin.

2- Ekle (+) simgesine tıklayın ve gizlemek istediğiniz fotoğrafları seçin.

3- Seçtiğiniz bu fotoğrafları "Gizli Albüm"e taşımak için "Tamam" butonuna tıklayın.

Bu yöntemle, seçtiğiniz fotoğraflar Gizli albümünde saklanır ve ana galeride görünmez.



Fotoğrafları Gizlemek için Uygulamalar Kullanma

Apple mağazası olan App Store'da birçok üçüncü taraf uygulama var ve bu uygulamalar fotoğraflarınızı güvenli bir şekilde gizlemenize yardımcı olur. Bu uygulamaların bazıları, parola veya Touch ID gibi ek güvenlik seçenekleri de bulundurur. Bunların arasında en popüler fotoğraf gizleme uygulamaları aşağıdadır:

- Private Photo Vault

- Keepsafe Fotoğraf Kasası

- Secret Calculator

Bu alternatif uygulamaları indirip kurduktan sonra, özel fotoğraflarınızı bu uygulamalara taşıyabilir ve güvenli bir şekilde tutabilirsiniz.

iphone-fotograf-gizleme

2-) iCloud Fotoğraf Arşivi Kullanarak Fotoğrafları Gizleme

iCloud Fotoğraf Arşivi, iPhone müşterileri için sunulan bulut tabanlı bir fotoğraf depolama hizmeti olarak sunulur. Fotoğraflarınızı iCloud'a yedekledikten sonra, özel fotoğraflarınızı iPhone'unuzdan silebilir ve ileride ihtiyaç duyduğunuzda tekrar oradan geri alabilirsiniz. iCloud Fotoğraf Arşivi'ni kullanarak fotoğraflarınızı gizlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:


- Ayarlar uygulamasını girin ve iCloud'u açın.

- "Fotoğraflar" bölümünü bulun ve etkinleştirin.

- Fotoğraflarınızı iCloud'a yükledikten sonra, iCloud.com ya da başka bir cihaz üzerinden fotoğraflarınıza erişme imkanınız olacaktır.

- İhtiyaç duyduğunuzda özel fotoğrafları iPhone'unuza geri indirebilirsiniz.

Bu yöntemde, istediğiniz fotoğraflarınız güvenli bir şekilde iCloud'da saklanır ve ana cihazınızdan kaldırılır, bu sayede gizlenmiş olacaktır.



3-) Dosya Uygulaması ile Fotoğrafları Gizleme

iOS 11 ve ileri sürümlerde, iPhone kullanıcıları İphone'un kendi Dosya uygulamasını kullanarak fotoğraflarını gizli tutabilirler. Dosya uygulaması ile fotoğraf gizlemek için şu adımları kullanabilirsiniz:

- Dosyalar uygulamasını girin ve istediğiniz bir konuma gidin ya da yeni bir klasör de oluşturabilirsiniz.

- Gizlemek istediğiniz özel fotoğrafları seçin ve buraya kopyalayın.

- Yeni oluşturduğunuz klasöre gidin ve fotoğrafları taşıyın.

- Özel fotoğraflarınız artık Dosya uygulamasında görünecek ve ana fotoğraf galerisinde bulunmayacaktır.

Bu yöntemle, özel fotoğraflarınızı Dosya uygulamasında kendi özel klasörünüzde tutabilirsiniz.

fotograf-gizleme


4-) Fotoğraf Gizleme Uygulamalarının Avantajları ve Dezavantajları

Avantajlar

- Gizli albüm oluşturma ya da üçüncü taraf uygulamalar kullanma gibi basit yöntemlerle hatta kendi dosya uygulaması ile özel fotoğraflarınızı kolay bir şekilde saklarsınız.

- Alternatif uygulamalar genellikle ek güvenlik özellikleri ile gelir, böylece fotoğraflarınıza yetkisiz erişim olamaz.

- iCloud Fotoğraf Arşivi gibi bulut tabanlı sunulan hizmetler, tüm fotoğraflarınızı yedeklemenizi ve güvende tutmanıza yardımcı olur.

Dezavantajlar

- Alternatif uygulamalar ücretli olabilir ya da reklam barındırır.

- Fotoğrafları uygulamalara taşımak, depolama alanınızı etkileyebilir.

- En ciddi dezavantaj ise herhangi bir hesap güvenliği ihlali durumunda, özel fotoğraflarınız risk altında kalabilir.


5-) Fotoğraf Gizlemenin Ek Önlemleri

Fotoğraf gizleme yöntemlerine ek önlemler alarak fotoğraflarınızı biraz daha güvende tutabilirsiniz. İşte bazı tavsiyeler:

- Şifreli Alternatif Uygulamalar Kullanma: Fotoğraflarınızı şifreli uygulamalarda tutarak ek bir güvenlik katmanı eklemiş olursunuz.

- Touch ID veya Face ID ile Fotoğraflara Erişimi Kısıtlama: iPhone'larda Touch ID veya Face ID kendi özelliklerini kullanarak fotoğraflarınıza erişimi kısıtlayabilirsiniz.



6-) Sonuç

iPhone'da fotoğraf gizleme yöntemi, özel ve hassas fotoğraflarınızı korumanın en iyi yolu. iOS sisteminin sağladığı gizlilik seçenekleri ve alternatif uygulamalar, fotoğraflarınızı basit bir şekilde gizlemenize yardımcı olur. İphone Gizli albüm oluşturma, alternatif uygulamalar kullanma, iCloud Fotoğraf Arşivi ve iPhone Dosya uygulaması gibi yöntemlerle özel fotoğraflarınızı güvenle saklayabilirsiniz.

Fakat, herhangi bir gizlilik önlemi alırken aşağıdaki faktörleri de göz önünde bulundurmanız önemlidir:

- Güvenlik: Öncelikle uygulama ya da hizmetin güvenilir olup olmadığını araştırın. Yorumları okuyarak ve popüler uygulamaları tercih ederek oluşabilecek güvenlik açıklarından kurtulabilirsiniz.

- Veri Yedekleme: iPhone Gizli albüm oluşturma ya da alternatif uygulamalar kullanma gibi yöntemlerde, fotoğraflarınızı yedeklemeniz tavsiyemizdir. Bu sayede, bir cihaz sorunu ya da veri kaybı durumunda fotoğraflarınıza tekrar ulaşabilirsiniz.

- Şifre Güvenliği: Oluşturduğunuz şifrelerinizi güçlü yapın ve kesinlikle başkalarıyla paylaşmayın. Ayrıca, iPhone'un sunduğu Touch ID veya Face ID gibi biyometrik güvenlik şifreleme özelliklerini kullanabilirsiniz.

- Dikkatli Paylaşım: Kişisel fotoğraflarınızı sosyal medya ya da mesajlaşma uygulamalarında paylaşırken dikkat edin. Özel veya mahrem fotoğrafların yanlış ellere geçmemesi için dikkatli olmalısınız.

iPhone'da birden fazla fotoğraf gizleme yöntemi bulunmaktadır ve müşterilerin özel fotoğraflarını güvende tutmalarını sağlar. iPhone Gizli albüm oluşturma, alternatif uygulamalar kullanma, iCloud Fotoğraf Arşivi ve iPhone Dosya uygulaması gibi yöntemleri kullanarak istediğiniz gibi özel fotoğraflarınızı saklayabilirsiniz. 


Sık Sorulan Sorular

1- iPhone'da fotoğraf gizlemek için ücretsiz bir uygulama var mı?

Evet, App Store'da ücretsiz fotoğraf gizleme uygulamalarıda vardır. Bunlardan bazıları:

- Keepsafe Fotoğraf Kasası

- Secret Calculator


2- Gizli albümdeki fotoğraflarım silinirse ne yapmalıyım?

iPhone Gizli albümdeki fotoğraflarınız bir şekilde silindiğinde, iCloud bulut yedeklemelerinizden geri indirebilir ya da dosya kurtarma yazılımlarıyla fotoğraflarınızı kurtarmayı deneyebilirsiniz.


3- Fotoğraflarımı gizlemek için iCloud Fotoğraf Arşivi veya Dosya uygulamasını kullanmalı mıyım?

Bu tamamen sizin isteğinize bağlıdır. iCloud Fotoğraf Arşivi, telefonda bulunan fotoğraflarınızı bulutta güvenli bir şekilde saklamak ve diğer cihazlara eşitlemek için iyi bir yöntemken, iPhone Dosya uygulaması telefonda depolama üzerinde daha fazla kontrol sağlamaktadır.


4- Gizli albümdeki fotoğraflarım başkaları tarafından görülebilir mi?

Gizli albüm varsayılan olarak adı üstünde gizlidir ve ana galeride bulunmaz. Aynı zamanda gizli albümün şifresini bilmeyen kişilerin saklanan fotoğrafları görmesini engeller.


5- Fotoğraf gizleme uygulamaları ne kadar güvenli?

Fotoğraf gizleme uygulamalarının güvenliği uygulamanın  sahibine göre. Bunlardan bazıları güçlü şifreleme ve diğer ek güvenlik özellikleri barındırırken, diğerleri zayıf güvenlik önlemleriyle gelir ve güvenlik açıkları bulundurabilir. iPhone fotoğraf gizleme uygulaması seçerken, puanlarına, kullanıcı yorumlarına ve derecelendirmeleri göz önünde bulundurmak, güvenilir bir geliştirici tarafından oluşturulduğunu doğrulamak ve uygulamanın gizlilik politikasını incelemek yararınıza olacaktır.


6- Gizli albüm veya fotoğraf gizleme uygulamaları dışında başka bir yöntem var mı?

Evet, bunların dışında başka yöntemler de bulunabilir. Mesela, alternatif dosya yöneticisi uygulamaları ya da farklı uygulamalar, özel fotoğrafları saklamak için güvenlik özellikleri ile gelebilmektedir. Ayrıca, iOS'un ileride gelecek sürümleriyle yeni fotoğraf gizleme yöntemleri de gelebilir. Bu yüzden, telefonunuzu güncel tutmak önemlidir.


Unutmayın ki, fotoğraf gizleme yöntemleri ek bir güvenlik seçeneği sunsa da, tamamen güvenli olamazlar. Güvenlik önlemi alırken dikkatli olmanız ve hassas bilgilerinizi saklamak için en iyi uygulamaları denemelisiniz. Kişisel verilerinizin güvende olduğundan emin olmak için sürekli olarak yedeklemeler yapmanız ve cihazınızı güncel tutmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder