Bitcoin'e Yine Darbe Bu Sefer Rusya



bitcoin-haberleri

 Bitcoin kullanımı Rusya'da yasallaşmayacak


Rusya hükümetinin Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseyev, Rusya hükümetinde, en değerli sanal para birimi olan Bitcoin'le ödemelerin yasallaşmayacağını duyurdu.

Rusyanın başkenti Moskova’da açıklama yapan Aleksey Moiseyev, Rusya'da Bitcoin ile yapılan ödemelerin yasaklanacağına şüphesinin olmadığını söyledi.

Blockchain yani karmaşık gizli transferleri yasallaştırma üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyleyen Aleksey Moiseyev, 'Fakat Bitcoin ile yapılan ödemeler Rusya ülkesinde yasal olmayacak.' diye konuştu.

Rusya hükümetinin Maliye Bakanı olan Siluanov, öncelerde yaptığı açıklamalarda, gizli kripto paraları görmezden gelmenin neredeyse imkansız olduğunu söyleyerek, sene sonuna kadar kripto para birimlerinin Rusya ülkesindeki ticaretini kontrol altına alan yasanın hazır olacağını duyurmuştu.



RUSYA KENDİ KRİPTO PARA BİRİMİNİ YAPACAK


Rusya hükümetinin Başbakan Yardımcısı Igor Shuvalov geçtiğimiz Ağustos ayında yapıtığı duyuruda, 'Rusya hükümetinin blockchain teknolojisi ile çalışacan özel kendi kripto para birimini hayata sokmayı planlıyor." demişti. 

Igor Shuvalov'un yaptığı açıklamaya göre Rusya, çıkaracağı kendi kripto para birimi için uluslararası olarak aktif bir çalışma sürdürüyor ve ilk olarak güvenlik konularının çözülmesi amaçlanıyor.

Igor Shuvalov, kripto sanal paraların ekonomiyi daha riskli değil, aksine daha güçlü yapabilmesi gerektiğinin altını çizmişti.



rusya-blockchain

 

ÇİN'DE YASAKLANDI


Çin dijital para birimlerine en ciddi ve sert düzenlemeyi getirmiş, dijital paraların halka arzı tekliflerinin yasal olmadığını ve faaliyetlerin en kısa sürede durdurulacağını duyurmuştu.

Çin Halk Bankası [PBoC] kendi internet sitesinde 'Initial Coin Offerrings [ICO]' konusundaki araştırmalarını tamamladığını ve o an ki tamamlanmış olan yasa dışı işlemleri cezalandırırken ilerde yaşanabilecek teklifleri de cezalandıracağını açıkladı. Düzenleyiciler ise, para kazanan kişilere geri ödeme yapmalarını söyledi, fakat bu paraların yatırımcılara geri nasıl ödeneceğini açıklamadı.

Çin Halk Bankası ifadesinde, bütün kripto paraların ticaretinin ve her hangi bir amaç için kullanımının artık Çin ülkesinde yasadışı sayılabileceğini önermekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder